Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bystřická ZUŠ potvrdila své dobré jméno

Národní soutěž základních uměleckých škol České republiky patří každoročně ke stěžejním událostem naší školy. Vyhlašovatelem této čtyřkolové soutěže je ministerstvo školství. Letos byla vypsána pro dechové nástroje a zpěv. Lednových školních kol se zúčastnilo 59 žáků. Celkem 31 mladých muzikantů postoupilo do okresních kol, která se konala v ZUŠ Kroměříž. Do krajských kol se probojovalo neuvěřitelných 24 žáků.  Ve dnech 19. a 20. března proběhlo v ZUŠ Zlín krajské kolo Národní soutěže ve hře na dechové nástroje. O tři dny dříve 16. března měli krajské kolo zpěváci v ZUŠ Karolinka. V silné konkurenci 26 škol Zlínského kraje si naši žáci vedli velmi dobře a prokázali, že v Bystřici je dobré hudební klima. 


* 1. místa získali: David Navrátil, Jan Kubíček a Pavel Macurek (trubky), Kristýna Fojtů a Simona Kavická (příčné flétny), Erik Schönwälder a Tomáš Mozola (klarinety) a Nela Žákovská (zpěv).
* 2. místa si ze Zlína odvezli: Nikola Chmelařová, Hana Koblihová, Pavlína Hýžová a Markéta Hnilicová (zobcové flétny), Adam Solař, Michael Studený a Vojtěch Šerek (trubky), Eva Navrátilová, Štěpán Sklenář a Simona Zaorálková (klarinety), Barbora Chmelařová a Veronika Solařová (příčné flétny) a Jan Greinecker (tenor).
* 3. místo obdržela Alice Tiefenbachová (zobcová flétna). Čestná uznání získali Anna Nesvadbová a Tereza Nováková (zobcové flétny). 


Příčné flétny připravila Mgr. Jarmila Schusková, žesťové nástroje Mgr. Vladimír Češek, klarinety a zobcové flétny  MgA. Pavla Caletková, zpěv Mgr. Marcela Buchmannová. Velký podíl na úspěchu mají také korepetitoři Martina Studená, MgA. Ester Moravetzová, Zuzana Outratová a MgA. Pavla Caletková.


O tom, že nejen žáci soutěží, svědčí zvláštní ocenění poroty, které v krajském kole získal Mgr. Vladimír Češek za vynikající přípravu žáků. Stejnou pochvalu obdržela v okresním kole Mgr. Jarmila Schusková. Právě tito dva učitelé společně s korepetitorkou Martinou Studenou pojedou se svými žáky Kristýnou Fojtů a Davidem Navrátilem na počátku května do Kladna, aby reprezentovali naši školu a celý Zlínský kraj v ústředním kole. Popřejme jim hodně štěstí.      

                                          
Pavla Caletková ml.



Design By Macik