Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Informace o splatnosti místního poplatku za likvidaci komunálního odpadu pro rok 2012.

1. Místní poplatek za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění , využívání a odstraňování komunálních odpadů (poplatek za likvidaci komunálního odpadu) je splatný ve dvou stejně velkých splátkách splatných k 31. 5. a k 30. 9. příslušného kalendářního roku.

2. Sazba poplatku činí 420 Kč za poplatníka a kalendářní rok.

Poplatníkem za komunální odpad je:

· fyzická osoba, která má na území města Bystřice pod Hostýnem trvalý pobyt, nebo
· fyzická osoba, která má ve vlastnictví stavbu určenou nebo sloužící k individuální rekreaci, ve které není hlášena k trvalému pobytu žádná fyzická osoba, pokud se stavba určená nebo sloužící k individuální rekreaci nachází na území města Bystřice pod Hostýnem.
Poplatek za komunální odpad může za poplatníky odvádět společný zástupce (tj. osoba, která odvádí poplatek za rodinný nebo bytový dům, ve kterém mají poplatníci trvalý pobyt).
Poplatek můžete zaplatit na Městském úřadě v Bystřici pod Hostýnem, Masarykovo nám. 137, Bystřice pod Hostýnem, a to hotově  v pokladně budovy radnice v 1. patře nebo na účet číslo 27-1477670217/0100 vedený u Komerční banky, a. s., v Bystřici pod Hostýnem.


Úřední hodiny: pondělí a středa 8.00–17:00 hod. Úřad je uzavřen v době od 12.00 do 13.00 hod.


3. Vyhláška města č. 3/2011, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění , využívání a odstraňování komunálních odpadů, upravuje osvobození a úlevy:


§ Děti, které v roce, za který se poplatek platí, nedovrší 6 let věku a občané, kteří v roce, za který se poplatek platí, přesáhnou 75 let věku, platí v daném roce poloviční výši sazby poplatku. Děti,  které se narodí v roce 2012, jsou od poplatku za rok 2012 osvobozeny. Občané, kteří v roce, za který se poplatek platí, přesáhnou 85 let věku, jsou rovněž od platby poplatku osvobozeni. 


§ Od poplatku jsou osvobozeni poplatníci se zvlášť těžkým zdravotním postižením,  kterým   byly   přiznány   mimořádné   výhody   III. stupně (držitelé ZTP/P).


§ Od poplatku jsou dále osvobozeni poplatníci, kteří se v roce, za který se poplatek platí, fakticky zdržují nejméně 10 kalendářních měsíců v léčebně dlouhodobě nemocných nebo v ústavu sociální péče nebo mimo území České republiky nebo ve vyšetřovací vazbě, případně výkonu trestu. V těchto případech musí poplatníci o osvobození požádat a prokazatelně doložit správci poplatku pobyt mimo území města Bystřice pod Hostýnem, a to do dne splatnosti poplatku za daný rok.


4Poplatníkem je též osoba, která vlastní na území města  Bystřice pod Hostýnem a jeho integrovaných obcí stavbu určenou nebo sloužící k individuální rekreaci. V těchto případech činí sazba poplatku 420 Kč za výše uvedenou stavbu. Od poplatku jsou osvobozeni vlastníci rekreačních objektů, mají-li všichni trvalý pobyt na území města Bystřice pod Hostýnem a jeho integrovaných obcí.


5. Od poplatku jsou dále osvobozeni občané mající trvalý pobyt v Bystřici pod Hostýnem v ulici Cihelna.


6. Potřebujete se dozvědět více informací?


Můžete se obrátit na Městský úřad Bystřice pod Hostýnem, finanční odbor – oddělení správy daní a poplatků, dveře č. 12 – Martina Rokosová, tel.: 573 501 951. Další informace a formuláře jsou na www stránkách města: www.mubph.cz .


Mgr. Emílie Pánková



Design By Macik