Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Modernizace výuky na ZŠ Bratrství Čechů a Slováků

V dubnu loňského roku byla na naší škole uvedena do provozu Multimediální učebna pro výuku jazyků. Je vybavena učitelským počítačem propojeným s interaktivní tabulí a jazykovým pultem, a dále je zde 24 počítačů pro žáky.


Interaktivní tabule je moderní technologie, která svými nepřebernými možnostmi využití představuje velkou změnu. Je výborným pomocníkem při prezentaci nového učiva –  umožňuje doplnit výklad různými obrázky, které se poté mohou popisovat, dokreslovat, přesunovat či seřazovat, při procvičování učiva zase můžeme využívat různá cvičení z interaktivních učebnic nebo si interaktivní cvičení připravujeme sami s pomocí nástrojů, které nabízí nainstalovaný software Smart notebook. Žáci chodí rádi k tabuli také proto, že se ovládá prsty nebo dotykovými pery. Interaktivní tabule vnáší do hodin kreativitu, a učení se tak pro žáky stává zábavnějším a zajímavějším.


K rozvoji poslechových dovedností, nácviku správné výslovnosti, čtení a řečových dovedností slouží jazykový pult. Jeho prostřednictvím může učitel přehrát  žákům poslechový text přímo do sluchátek, takže jsou eliminovány všechny rušivé zvuky z okolí. Jazykový pult také umožňuje komunikaci mezi učitelem a skupinou žáků nebo učitel komunikuje s jednotlivými žáky. Další možností, kterou používáme zejména k nácviku rozhovorů, je komunikace mezi dvěma žáky.
Na počítačích žáci často využívají výukový software, který obsahuje nejrůznější aktivity k procvičování slovní zásoby a gramatiky. Velkou výhodou multi-učebny je připojení všech počítačů k internetu, a žáci tedy mohou vyhledávat informace nebo upevňují své znalosti prostřednictvím on-line cvičení.


Multimediální učebna je pro naši školu velkým přínosem – umožňuje žákům i učitelům pracovat s moderní počítačovou technikou, a navíc práce v ní naše žáky skutečně baví.

Kolektiv učitelek anglického jazyka, ZŠ Bratrství Čechů a Slováků



Design By Macik