Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Ze života naší třídy

Milí čtenáři, jsme žáci 5.C a dostali jsme tu čest vás seznámit s našimi aktivitami a umožnit vám nahlédnout do naší třídy. Kromě každodenních školních povinností, úkolů a domácích úloh se snažíme s panem učitelem dělat něco navíc, něco zábavného, tvořivého a někdy i netradičního.


Rádi tvoříme různé projekty v rámci vlastivědy a přírodovědy. Zajímavý třídní projekt Naše město v proměnách času – historické a současné fotografie města ve video prezentaci, Zbyňkův film  Bystřický zámek očima páťáků, spousta zajímavostí, kvíz a beseda pro žáky – to nás hodně bavilo. Nyní pracujeme na projektu Cestovní kancelář, tvoříme prezentace o zemích v počítačovém programu PowerPoint a připravujeme ve skupinách nabídky cestovních kanceláří, které jsme ve třídě založili, a také si tak plánujeme, kam bychom se o prázdninách podívali. Rádi muzicírujeme, máme třídní skupinu, hrajeme na keyboard, flétny, máme skvělou zpěvačku Hanku a pan učitel nás doprovází na elektrickou kytaru. Na vánočním jarmarku se nám podařil hezký koncert. Nyní se pilně chystáme na školní akademii. A jak to vypadá u nás ve třídě? Máme dva počítače, které nám slouží k prohlubování učiva prostřednictvím výukových programů, tvoření projektů, máme tam také pěknou sbírku fotografií z různých třídních aktivit a využíváme počítače také k relaxaci o přestávkách. Ve třídě máme  kromě nástěnek, obrázků a informací, i přírodovědný koutek s akváriem, ve kterém se prohání pestrobarevné rybičky a také malý skleník. Nad námi, pod stropem, tak tam visí naše umělecká Galerie pod  stropem, tam pan učitel „suší“ naše díla na prádelních šňůrách.


Dovolte nám, abychom se také pochlubili našimi úspěšnými žáky. Rádi bychom jmenovali Petra Kašpárka, který je náš vynikající matematik. Získal v okresní matematické olympiádě a pythagoriádě první místa, byl také nejlepším řešitelem soutěže Matematický klokan 2012 a získal neuvěřitelných 115 bodů ze 120. Nejen v matematice, ale i v jiných oborech jsme dosáhli úspěchů. Vladimír Studený získal první místo v okresním kole recitační soutěže Svátek poezie a jel nás reprezentovat na krajskou soutěž do Uherského Hradiště. Úspěchem bylo i jeho 3. místo v okresní soutěži Poznej a chraň. A ještě bychom chtěli jmenovat naši zpěvačku Hanku Koblihovou, která nás úspěšně reprezentuje na pěveckých soutěžích –         2. místo Podhostýnská píšťalička a 3. místo v soutěži O hanáckého kohóta.


Všem moc blahopřejeme, i těm, které jsme nejmenovali a kteří se snažili v jiných soutěžích a školních aktivitách. O naší třídě by se dalo napsat ještě více, možná někdy příště. Na závěr patří náš hromadný dík panu učiteli Pavlu Pospíšilovi za jeho trpělivost, úsměv na tváři a povzbuzování do různých činností a také paní asistentce Zdeně Koblihové, která je taková naše hodná třídní maminka.  

žáci  5.C ZŠ Bratrství Čechů a Slováků   

 



Design By Macik