Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Novinky z městské knihovny

A máme tady červen. Pojmenování měsíce se vysvětlovalo různě. Počínaje červenáním jahod a ovoce v tomto měsíci, přes červy, kteří tohoto měsíce působí škody na stromech a ovoci, či červenost růže šípkové, která v této době nejbujněji kvete, konče hmyzem červcem, který se v minulosti užíval k barvení látek.
Přijměte v tomto krásném měsíci pozvání do knihovny a vyberte si z nabídky nejnovějších titulů:

Beletrie
Feuchtwanger, L.: Židovská válka. Historický román zpracovává události prvního století našeho letopočtu, které se odehrávají kolem Neronova a Vespasiánova Říma.
Llanazares, J.: Žlutý déšť. Částečně autobiografická novela je poetickou, lyrickou kontemplací o samotě, času, šílenství a smrti.
McCarthy, C.: Krvavý poledník aneb Večerní červánky na západě. Kniha je syrovou výpravou do historického mezidobí, které na Západě zavládlo po americko-mexické válce.
Novac, A.: Krásné dny mého mládí. Trochu nepatřičný název pro knihu, jejímž jádrem jsou deníkové zápisky čtrnáctileté Židovky z Osvětimi a dalších lágrů, kterými od léta 1944 prošla.
Solařová – Calibaba, B.: Sousedka ze Skalistých hor. Originální humoristická novela napsaná jadrným jazykem a svébytným stylem pobaví vtipnými konfrontačními postřehy a dovede rozesmát hned po pár stránkách.

Naučná literatura
Burian, J.: Nežádoucí návraty E. F. Buriana. Publikace se pokouší zmapovat osobnost Emila Františka Buriana netradičně, nikoli obvyklou formou teatrologické studie nebo oblíbenou knihou typu „řekli o...“.
Cahill, T.: Jak Irové zachránili civilizaci. Neznámý příběh hrdinské role Irska v období od pádu Říma do vzniku středověké Evropy.
Downs, H.: Smrt krále swingu. Autor nabízí v knize českým čtenářům svou verzi poodhazující bližší souvislosti úmrtí hudební hvězdy Glenna Millera.
Egtvedt, M.: Klikrtrénink. Zábavná a efektivní metoda trénování, díky které je možné naučit psa čemukoli, čeho je fyzicky a psychicky schopen.
Laudin, R.: Křížem krážem po stopách Járy Cimrmana. Vydejte se na výlet po stopách Járy Cimrmana a navštivte poutní místa v České republice, kde tento velikán zanechal nějakou stopu.
Prekopová, J.: Aby láska v rodinách proudila. Kniha světoznámé české psycholožky na téma jak být empatický a stát se dobrým rodičem.
Třešňáková, M.: Potkala jsem Sicílii. Autorka navštěvuje tento italský ostrov opakovaně již od roku 2000 a všechny své vjemy, postřehy a zážitky zpracovala do krátkých, vtipných fejetonů.

Knihy pro děti
Frynta, E.: Písničky bez muziky. V nenápadné knížce se skrývají notoricky známé nonsensové verše prvotně určené dětem, avšak milované také mnoha dospělými.
Levi, J.: Strýček Ludvík v honduraských stepích. V mnoha cenami ověnčeném bestselleru můžeme zažít se strýčkem Ludvíkem neuvěřitelná dobrodružství.
Rožnovská, L.: Anežka se těší na miminko. Autorka živým podáním děti zaujme a může zároveň pomoci rodičům, chtějí-li připravit své malé dítě na narození sourozence.
Song, S.: Skládej a tvoř nové origami. 40 geniálních origami modelů – zábava pro celou rodinu od základů skládání až k velkým projektům.
Vilém, H.: Víš, co má v plínce myš? Půvabná kreslená knížka pobaví jemným humorem a navíc naučí vaše dítě chodit na nočníček.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz
JaRo



Design By Macik