Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Házenkáři vyhráli 1. ligu, do extraligy se však nepřihlásí

V neděli 13. 5. 2012 před polednem bylo vše hotové. Bystřičtí házenkáři v posledním domácím utkání sezony porazili celek Prahy – Chodova 30:26, a stali se tak bez ohledu na výsledky posledního kola prvoligové soutěže mužů se ziskem 31 bodů vítězi této soutěže ročníku 2011–2012.


Hráči tak dali klubu  nádherný dárek k letošním oslavám 90 let házené v Bystřici pod Hostýnem.
Základem úspěchu byla již podzimní část sezony, ve které celek skončil na 5. místě, ale s minimálním odstupem na první příčku a dobrým vylosováním do jarních odvet. V této části soutěže bylo družstvo k nezastavení. V únoru až dubnu šňůrou osmi vítězství v řadě se celek dostal na první příčku a vytvořil si tak velký náskok, že ani zakolísání v 9. kole ve Zlíně, již nemohlo nic změnit na zisku titulu. Přitom tým odehrál celou soutěž prakticky pouze s bystřickými odchovanci a „domestikovanými hráči“. Jedinou novou tváří, i když výraznou, byl Tomáš Janků, brankář z nedalekého Zubří. Za celou soutěž ztratili hráči  na domácí palubovce jediný bod a to se odrazilo i na stoupající návštěvnosti v bystřické sportovní hale.


Právě příznivcům našeho celku se omlouváme, ale vedení klubu se rozhodlo celek mužů do vyšší soutěže – etxraligy mužů – nepřihlásit. Nejde jen o nedostatek peněz v klubové kase, ale Bystřice p. H.  nemá ani další parametry extraligového klubu. Nedaří se vytvořit fungující systém výchovy mladých házenkářů ve spolupráci se školami, chybí kvalitní manažer i generální sponzor. V současné ekonomické a politické situaci není asi ani dost prostoru pro podporu našeho sportu         v kraji a regionu. Sumasumárum budeme hrát to, na co máme, tedy i nadále 1. ligu. Všechny vás již nyní zveme na zápasy dalšího ročníku, které začnou v září tohoto roku.

MUDr. Jan Vejrosta
předseda oddílu házené TJ Bystřice pod Hostýnem



Design By Macik