Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Editorial

Milí čtenáři,

někdo tam nahoře točí kolem života stále rychleji, mám ten pocit. Takže jsme opět u naducaného červnového vydání Zpravodaje a před námi je příprava letního dvojčísla. Pokud chcete něco otisknout aktuálně, musíte si pospíšit. V létě redakci zavíráme a budeme psát aktuality jen na webové stránky města.


Připravili jsme na sezonu i nové propagační materiály o našem městě, protože poslední brožura vyšla před deseti lety a její dotisk už byl taky rozebrán. Zvolili jsme protentokrát kapesnější verzi plnou nových fotografií a krátkých informací. Červeně laděnou brožurku doplňuje i leták a igelitová taška se znakem města. Koupit si je můžete v informačním centru v předzámčí. Dobrou zprávou je, že navzdory všeobecnému zdražování město některé služby zlevňuje. Třeba kopírování, scanování či faxování. Levnější budou i vstupenky na koupaliště v Zahájeném a vrací se možnost vracenek. Hlavně aby se nám vrátilo normální, slunečné, teplé léto bez povodní a propršených týdnů.


Oslavy 100 let od korunovace sochy P. Marie Svatohostýnské začínají před hlavní poutí, která se bude konat v sobotu 18. srpna, pomalu gradovat. Nové zvony už jsou posvěceny, teď čekáme na vydání nové poštovní známky s mariánským motivem. Poprvé si ji můžete koupit  už 23. června  v bystřickém zámku. Kromě tisíců poutníků k nám každoročně přijíždějí i tisíce turistů. Hostýnský YETTY se spřátelil s Bílým Karpatem a svatbu by mohli mít na vrcholu Kelčského Javorníku. Právě zde má stát nová rozhledna, která by turistům zúročila šplhání do kopce, z něhož teď pro samé stromy není vidět vůbec, ale vůbec nic. Architektonická soutěž přinesla řadu zajímavých návrhů. Některé z nich najdete kromě článku uvnitř Zpravodaje také vzadu na rozkládací obálce. Vybrali byste jinou?


Přijměte pozvání na 18. ročník Bystřických zámeckých slavností, počtěte si o našich sportovcích, úspěšných kdysi i nyní. Nechybí tradiční výlet do historie Sokola a spousta menších článečků od našich dětí nebo o nich.
Nedávno mi přišel mailem zajímavý článek R. Slováka, v němž se mimo jiné píše:


Mnoho lidí je uvězněno v myšlení, že číst noviny a různé časopisy je nějakým způsobem obohatí. Myslí si, že pokud by je neznali, pak by nemohli fungovat. A tak tráví dlouhé hodiny denně získáváním informací, které jsou z velké míry negativní, které jim žádným způsobem nepomohou ve zkvalitnění jejich života a jen se zásadním způsobem podílejí na ořezávání jejich osobního volného času (…). Odrazuji vás od toho, abyste četli jen snadné věci a abyste získávali informace, které nemají trvalou hodnotu. Mohou vás pobavit, ale v žádném případě díky nim nepovyrostete ani o píď. Chtěl bych upozornit na to, že všude slyšíte, jak je dnešní doba uspěchaná a jak je všude kvantum informací. Ano, je to pravda, ale na druhou stranu bych chtěl, abyste si uvědomili, že ty podstatné a důležité věci se mění jen velmi pomalu a zřídka.


Doufám, že díky informacím v našem Zpravodaji rostete spolu s námi. Zpravodaj patří k městu už 38 let a vzásadě se mění pomalu a zřídka. A pozitivní zprávy, ty šíříme úplně nejraději. Děkujeme za váš čas a letitou přízeň.

Mějte se moc hezky.



Design By Macik