Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Výprava za ptačím zpěvem

Vítání ptačího zpěvu se stalo již tradiční akcí, kterou naše školní družina při ZŠ T. G. Masaryka pořádá na začátku měsíce května. Jedná se o jarní vycházku do přírody pod vedením zkušeného ornitologa, kterým je pan Martin Vymazal z ČSOP VIA Hulín. Tuto akci s námi pořádá v rámci projektu „Příroda nezná hranic“ již třetím rokem.


Letos se sešlo 35 milovníků přírody a ptactva v sobotu 12. května na Tesáku, abychom společně trasou Tesák – Klapinov – Hostýn mohli sledovat, co kde létá a zpívá, povídat si o určování ptáčků, o jejich životě a ochraně.
I když předpovědi počasí nevěstily nic dobrého, sluníčko zatím svítilo, proto jsme se vydali na cestu. Postupně jsme sledovali běžné i vzácné druhy ptactva např. budníčka, kosa horského, sýkoru kominíčka, králíčka, pěnici černohlav a lejska. V polovině cesty nás čekaly doprovodné akce, soutěže pro děti, křížovky, určování ptáčků a pro všechny ukázka kroužkování ptáků. Počasí se ale náhle zhoršilo a s deštěm v zádech jsme se rychlým tempem vydali do cíle naší akce, na Hostýn. Těsně před Hostýnem nás déšť dohonil, a tak nám nezbývalo nic jiného než naši výpravu ukončit v místní hospůdce, kde jsme se zahřáli polévkou, kávou či čajem.


Ani déšť nám neubral na dobré náladě, kterou jsme po celou dobu naší jarní vycházky měli. Každý účastník akce obdržel „Pamětní list za účast na III. ročníku Vítání ptačího zpěvu.“ Chtěli bychom poděkovat p. Martinu Vymazalovi za odbornou spolupráci a MEOPTĚ Přerov, generálnímu sponzorovi letošní akce, za zaslání propagačních materiálů na naši akci.


                                        KUK



Design By Macik