Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Jak si Vrabčáci vyletěli

Aby dovršili úspěšný sborový rok 2011/2012 a současně se připravili na rok příští, vyletěli si Vrabčáci pod vedením nové sbormistryně Kláry Roztočilové zazpívat na soustředění na Tesák v počtu dvaceti dvou žáků z obou stupňů ZŠ T. G. Masaryka. Soustředění se konalo ve dnech 4.–6. května a strávit jsme jej mohli v rekreačním zařízení TON, kde nám poskytli vynikající zázemí pro naše nejen pěvecké činnosti.


 Neztráceli jsme čas, hned po příjezdu jsme začali zkoušet a Tesákem se do dálky nesly tóny prvních písní, které jsme na soustředění přijeli „doladit“. Zpívat v přírodě je něco úplně jiného než zpívat ve škole v hudebně. Dvoudenní pobyt nebyl naplněn pouze zpěvem, ale byl zpestřen i řadou her a soutěží, kterým naštěstí přálo i příjemné jarní počasí.
 Sobotní dopoledne bylo věnováno zkouškám, které měly nás zpěváčky připravit na nadcházející vystoupení. Když se pozornost již unavila, vyrazilo se pěšky, s ohledem na klid lesa výjimečně beze zpěvu, na Hostýn. Sobotní večer byl ve znamení her a Noční stezky v lese.


 V neděli přijela další posila – klavíristka Vendula Galdová, která je vedle p. Martiny Studené korepetitorkou sboru. Opět jsme se ponořili do nácviku písní – do pravidel rytmu, intonace, správné výslovnosti a také soustředěnosti na souhru s klavíristkou. Odpoledne proběhlo vyhlášení výsledků týmových soutěží, předání diplomů a cen. Po vyhlášení výsledků se ještě zpívaly trampské písničky s kytarou, balila se zavazadla a po sedmé hodině jsme se šťastně a ve zdraví vrátili do Bystřice.


 Tímto bychom chtěli poděkovat za finanční podporu městu Bystřici pod Hostýnem, bez které by se soustředění zřejmě neuskutečnilo, dále pak řediteli Alexandru Hrycíkovi ze ZŠ T. G. Masaryka za poskytované zázemí v naší škole, a především sbormistryni Mgr. Kláře Roztočilové a Mgr. Vendule Janíkové za vynaložené úsilí, přípravu zábavného programu a vůbec za zorganizování takové vydařené víkendové akce.
Pokud by čtenáře Zpravodaje zajímaly další informace kolem aktuálního dění v našem školním sboru, mohou si je přečíst na našich webových stránkách www.vrabcaci.estranky.cz.
        
                      Zora Matějčková, členka DPS Vrabčáci



Design By Macik