Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Servis knihovny

Beletrie
Bartis, A.: Klid. Psychologický a zároveň sžíravě ironický román se dočkal filmové adaptace i divadelní dramatizace. Za své dílo obdržel maďarský autor řadu cen.
Gabaldon, D.: Cizinka. Rozsáhlý román pro čtenáře, kteří se rádi s knižními hrdiny  přemísťují z přítomnosti do minulosti. Tentokrát se dostanou do Skotska v polovině 18. století, kdy skotské klany bojovaly s anglickou šlechtou.
Koenigsmark, A.: Nesmrtelná duše neboli Facka má padnout rychle. Autorova druhá kniha fejetonů se opět vyznačuje stylistickou vybroušeností a trefnými pointami.
Paasilinna, A.: Prostopášný modlitební mlýnek. Veselá a optimistická kniha, která zavede svérázné finské hrdiny do Indie, Číny, do Laponska a také na knižní veletrh do Havlíčkova Brodu, který autor před lety navštívil.
Šmíd, Z.: Starci na Aljašce aneb Proč bychom se nezmrazili. O krásách i hrůzách  Aljašky vypráví s humorem známý spisovatel a cestovatel. Vhodné čtení do tropických veder.

Naučná literatura
Besserová, M.: Martin Dejdar. Hercův úsměv, smích i pláč. Portrét všestranného herce a moderátora, který na jevišti i ve filmu dokáže zvládnout jakoukoli roli.
Chytilová, V.: Věra Chytilová zblízka. Z rozhovorů paní režisérky s Tomášem Pilátem vznikla jedinečná kniha vzpomínek. Ve svém vyprávění se dotýká i všech společenských  událostí, které ovlivnily její život i tvorbu.
Kovaříková, L.: Cyklostezky Evropy. Pohodově na kole po 30 nejznámějších trasách. Protože se jedná ve většině případů a cestování po rovině, jsou tipy mimořádně vhodné pro rodiny s dětmi.
Paulík, I.: 77 výletů s dětmi po Moravě. Inspirativní publikace pro rodiče, kteří chtějí aktivně trávit  s dětmi volný čas. Trasy jsou popsány tak přesně, aby na nich nezabloudil ani nezkušený turista.
Simpsonovi a filozofie. Homer myslitel. Spojení kresleného seriálu s filozofickými problémy a teoriemi je nezvyklé. Humorné eseje staví známé postavičky a jejich činy do zcela nového světla.

Knihy pro děti
Kahoun, J.: U všech čertů. Jaká to byla mela, když se parta popletených čertů vyhrnula na svět.
Kučerová, N.: Kočka Sára a její přátelé. Knížka plná zvířátek děti pobaví a s každou kapitolou budou lépe rozumět svým domácím mazlíčkům.
Murrell, D.: Bojovníci. Velká kniha o rytířích, gladiátorech a řeckých bojovnících, jejich zbraních a způsobu výcviku.
Stoppardová, M.: Dospívajícím dívkám. Citlivý průvodce pro náctileté. Jakými změnami prochází tělo,osobnost i chování.
Žáček, J.: Krysáci. Daleko na Moravě, na malém smetišti nedaleko Vizovic, bydleli dva krysáci a sádrový trpaslík Ludvík. Žili klidně a spokojeně do chvíle, než se k nim přistěhoval potkan Eda, dobrodruh z Prahy. Kdo zná tyto legrační příběhy z televizního večerníčku, ten si je možná rád zopakuje.

           STR.



Design By Macik