Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Zámecké fasády budou brzy jako nové

I v letošním roce pokračují práce na severní fasádě zámku, a to třetí a poslední částí. Rada města v rámci veřejné soutěže vybrala za dodavatele firmu MORAVASTAV Kroměříž, spol. s r.o., která provede stavbu za cenu ve výši 2.281.656 Kč včetně DPH. Tato částka bude naplněna dotací z Ministerstva kultury ve výši 600.000 Kč a vlastními zdroji města ve výši 1.681.656 Kč.


Práce byly zahájeny podle smlouvy o dílo v květnu předáním staveniště. K datu, kdy píši tento článek, je postaveno lešení, jsou odstraněny omítky v potřebném rozsahu vč. proškrabání a vyčištění spár zdiva a jsou provedeny hrubé sanační omítky do výšky cca 4,00 m. Dodavatel má také nachystány přípravky na provádění zdobných prvků – šambrány, římsy, bosáže a další zdobné prvky. Stolařství Boleslav Horák pracuje na repasi 8 ks oken a ve výrobě je 10 ks oken – replik původních okenních výplní.


Pozorný čtenář si jistě všiml, že uvádím jiné počty repasí a replik oken, než které jsem uvedl v dubnu. Tyto nové počty vzešly na základě upřesnění požadavků NPÚ na kontrolních dnech, které se na stavbě provádí 1x za 14 dnů, případně podle potřeby investora.


Tato část fasády je poměrně  složitá a kromě omítek a zdobných prvků bude provedena repase kamenných prvků soklu objektu, repase kovářských prvků okenních mříží v počtu 6 ks  a nové klempířské prvky z měděného plechu. Součástí stavby je také realizace okapového chodníku v délce 23 m, vč. potřebných terénních úprav.
Vzhledem k repasi oken a nutným technologickým přestávkám při provádění omítek je stanoven termín dokončení a převzetí hotového díla na měsíc říjen 2010.


V říjnovém zpravodaji zveřejníme fotodokumentaci, abyste mohli porovnat opravenou fasádu s jejím  starým stavem.

                     Zdeněk Šrom



Design By Macik