Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Zabalit dárek je umění

„DUETO  aneb  TROCHA  SYMETRIE“– to bylo téma letošního VII. ročníku celostátní soutěže „JUNIOR PRESENT“ v balení dárků. Žáci Střední školy nábytkářské a obchodní z Bystřice pod Hostýnem opět úspěšně reprezentovali školu a obhájili v této soutěži první místo. Soutěž pravidelně pořádá Hotelová škola Třebíč jako součást celodenní akce „JUNIOR SHOW“.


Soutěžní kompozice letos musela obsahovat předem daný počet a tvar výrobků, které žáci měli balit do libovolných materiálů. Barvy – modrou a stříbrnou – stanovil pořadatel soutěže. Dalším daným kritériem byla vlastnoruční výroba dekorací a přízdob.


Zvláště tvorba dekorací byla náročná, proto se do finále probojovalo pouze pět soutěžních družstev. Výrobě dekoračních prvků předcházela poměrně složitá příprava, která zahrnovala nejen aranžmá, ale i zakoupení netradičních materiálů. Hodnotilo se především  provedení přesnosti  balení s neviditelným lepením.


V hodnotící komisi byla i autorka knih Ozdobné balení dárků paní Radka Křivánková, kterou velmi zaujala naše výstava. V celkovém hodnocení byli naši žáci nejlepší a zaslouženě si odváželi  z Třebíče to nejvyšší ocenění tak jako minulý rok – krásné  1. místo.  


Za vzornou reprezentaci školy patří poděkování žákům třídy OB3., a to především Kateřině Novákové, Elišce Skřipcové, Gabriele Tvarůžkové a Petru Návratovi. Ocenění si však zaslouží  i učitelé školy, kteří se podílejí na kvalitní přípravě obchodního dorostu.


Za SŠNO
Jitka Hasalová



Design By Macik