Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Starosta Zdeněk Pánek je novým krajským zastupitelem

V podzimních krajských volbách získal místo v Zastupitelstvu Zlínského kraje také bystřický starosta Zdeněk Pánek, který kandidoval jako nezávislý za KDU-ČSL. Co to bude znamenat pro něj osobně i pro naše město, jsme se zeptali v krátkém rozhovoru.

Pane starosto, jak hodnotíte výsledky krajských voleb?
Záleží na tom, z jakého hlediska budeme výsledky posuzovat. Pro mě osobně byly volby úspěšné, protože jsem získat mandát krajského zastupitele a KDU-ČSL celkově získala druhý největší počet křesel, čemuž věřili jen největší optimisté. Protože se však krajská koalice nakonec sestavila z levicových stran včetně KSČM, jakkoliv toto politické rozhodnutí respektuji, jsem přirozeně zklamán.
Co se tedy pro vaši práci starosty změní?
No jen mi práce přibude. Budu dál pracovat jako starosta a do Zlína budu jezdit na jednání krajského zastupitelstva. Ovšem to si nestěžuji, naopak. Propojení veřejné správy na všech úrovních je určitě žádoucí a slibuji si od toho hlavně lepší přístup k informacím, a tudíž lepší orientaci v řadě oblastí, které mají přímou vazbu k našemu městu.
Pro vás to ale není úplně nová a neznámá role, že?
Ne, mám o práci zastupitelstva i jeho výborů docela dobrou představu. Byl jsem členem historicky prvního krajského zastupitelstva v letech 2000–2004, v posledních letech jsem pracoval ve výboru pro dopravu. Otázkou je, jakou roli budeme sehrávat jako opoziční poslanci. To pro mě bude nová situace.
V Bystřici pod Hostýnem jste volby s KDU-ČSL  vyhrál. Potěšilo vás to?
Rozhodně ano! Dokonce to pro mě byl velmi důležitý signál, že voliči nás podporují a stojí za námi. Velmi všem děkuji za jejich hlasy i podporu. V nelehkém období, kterým na radnici v posledních měsících procházíme, je někdy těžké nalézt motivaci pro další práci. Podpora občanů v krajských volbách mě však povzbudila a opravdu potěšila. Budu se i nadále snažit, abych své příznivce nezklamal.

Děkuji za rozhovor.
Barbora Janečková



Design By Macik