Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Stavbu obchvatu přeruší zima

Nová komunikace o délce 606 metrů vedená po severním okraji lesa Dubíčka propojí v blízké budoucnosti dvě silnice II. třídy – ve směru na Hranice a ve směru na Valašské Meziříčí. Její výstavba začala na konci června 2012 a skončit by měla v červenci příštího roku.


Pro letošní rok je dokončena nová okružní křižovatka o průměru 40 metrů v místě napojení na silnici II/438 ve směru na Hranice. V polovině listopadu byly obě poloviny rondelu vyasfaltovány a po 25. listopadu zprůjezdněna silnice v obou směrech bez semaforů. Provoz bez semaforů zůstane po celou zimu. Úsek obchvatu prozatím není úplně dohotoven a není průjezdný, povrch je upraven vrstvou asfaltu. Stavební práce budou pokračovat na jaře příštího roku tak, aby obchvat mohl začít plně fungovat v létě 2013.


Zhotovitelem této stavby je „Sdružení silnice II/150 Bystřice pod Hostýnem“ – Swietelsky stavební, s. r. o., a Berger Bohemia, a. s. Smluvní cena činí 54.996.867 Kč. Stavbu financuje Ředitelství silnic Zlínského kraje. Město Bystřice pod Hostýnem v rámci této stavby finančně zajišťuje realizaci přeložky veřejného osvětlení vč. položení chrániček, přemístění kamenného kříže, dopravní značení, vegetační úpravy a technickou rekultivaci místní komunikace. 

Propojení komunikací odkloní dopravu těžkých vozidel z centra města a zároveň zkrátí trasu mezi Hranicemi a Valašským Meziříčím o více než dva kilometry. Součástí přípravy stavby byl i model změny dopravního zatížení v některých ulicích Bystřice pod Hostýnem po zprovoznění budované komunikace. Denní počet projíždějících vozidel v Sušilově ulici by se měl podle tohoto modelu snížit přibližně o 1,5 tisíce, v ulici Pod Platany a v Meziříčské o více než tisíc.
                                                      

msch



Design By Macik