Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Můj nový domov

Za několik měsíců mně bude 100 let a i to byl jeden z důvodů, proč jsem opustila starosti všedního života v rodinném domku a nastoupila do nově otevřeného Centra pro seniory Zahrada. A udělala jsem velmi dobře. Ocitla jsem se v krásném prostředí plném dobrých, slušných a  pomoc nabízejících lidí, a to jak z řad zaměstnanců, tak i z řad svěřenců. Jsem zde teprve krátce, ale již nyní bych se s vámi ráda podělila o své dojmy.


V čele našeho nového domova je paní ředitelka Mgr. Šárka Jelínková – profesionálka každým coulem, která naprosto dobře ví, jak a jakým směrem centrum vést. Její dobré slovo a milý úsměv působí nejen na mě, ale i na ostatní jako balzám na duši. Obdobně lze charakterizovat i Otce Stanislava Jordána, místního faráře, který k nám někdy dochází posílit naše dušičky. Bohužel pro velké zaneprázdnění nejsou jeho návštěvy tak časté a dlouhé, jak bychom si my, a ostatně i on, přáli. Třeba se to přes zimu vylepší. Rovněž jen v dobrém lze hovořiti o paní uklízečce, která má pro každého dobré slovo a zdá se mi, že někdy to s tím úklidem až přehání. Velký dík patří také vedoucí kuchyně paní Kubové, která se vzorně stará o naše žaludky. Vaří výborná jídla klasické kuchyně, která nám všem moc chutnají. A přitom kvalita i kvantita jsou více než dostačující.


Časově nejvíce se nám věnují sestry, které své mnohdy nelehké úkoly plní vždy s úsměvem a velkou ochotou. Rovněž stále dobře naladěni jsou i oba údržbáři, vždy připraveni ihned zasáhnout a pomoci.
V neposlední řadě se chci zmínit i o iniciativě z řad spolubydlících, kteří věnují část svého volného času duševní potravě a zakládají v místě půjčovnu knih. Slova díků za to patří paní MUDr. Kuhlové, Zicháčkové a Doleželové.
To je zatím z mých osobních postřehů a poznatků vše a dovoluji si zakončit toto své povídání těmito slovy: Kéž by se všichni naši vrstevníci cítili tak dobře jako my tady v Centru pro seniory Zahrada v Bystřici pod Hostýnem.

Anna Máchová



Design By Macik