Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



StonoŠka v Trnavě

Do rekreačního střediska Trnava u Zlína jsme se vrátili po roce na podzimní prodloužený víkend. Rádi jsme využili zázemí kvalitního rodinného penzionu a zrenovovaného relaxačního centra v hlavní budově.
Do Trnavy jsme odjížděli ve středu odpoledne 24. listopadu. Po menším zmatečném ubytování jsme se věnovali vzájemnému seznámení, jelikož se na pobyt přihlásili i rodiny ze Šumperka, Bílovce a Frýdku Místku.


Doprovodný program na čtyřdenní pobyt nám připravily naše externí asistentky Kamila Karlíková a Petra Konečná. Obě asistentky jsou muzikálně nadané a od toho se také volnočasová náplň odvíjela. Hlavním cílem pobytu bylo využití nově vybudovaného relaxačního centra – bazénu, vířivky s barevnou terapií, finskou saunou, infra kabinou a odpočívárnou. Na pobyt v relaxačním centru jsme měli každý den vyhrazené celé dopoledne. Děti si po skupinkách vyzkoušely cvičení v bazénu s Dášou Božovskou i pobyt ve vířivce. Novinkou byla pro nás infra sauna, která se liší od klasické sauny tím, že místo rozpálených uhlíků zde najdeme zářiče, které vydávají infračervené záření. Toto záření proniká několik centimetrů pod kůži a způsobuje zahřívání, při kterém teplo proniká hluboko do svalové tkáně. Nižší teplota okolí nenamáhá organismus tolik, jako teplota v klasické sauně. Na závěr procedury každý podstoupil zklidňující uvolnění v odpočívárně pod dohledem Alenky Apolenářové.


Další program byl v režii našich asistentek Kamily a Petry. Jako první přijel za námi Radek Stetkar se svými kolegy z divadla Terapie při Akademii Alternativa. Strávili jsme s nimi odpoledne v rytmu bubnů, taneční a pohybové terapie.
Zajímavý zážitek nás čekal následující den. Ukázka hudební produkce – bittbox. Páteční zamračený den jsme si jeli vylepšit do Zlína. V Bamboo klubu koncertovala kapela Jitunk Kampeny s Lenkou Buckovou. Je to naše dlouholetá nevázaná asistentka, které si moc vážíme a její vystoupení jsme si nemohli nechat ujít. Atmosféra v klubu byla úžasná, nezapomenutelná, rudé růže od nás létaly na podium a nové CD kapely jsme si nakonec odváželi domů.
Nedílnou součástí každého našeho pobytu ať jedeme kamkoli je opékání špekáčků. Tentokrát se tato oblíbená akce změnila na boj o přežití.


Vytrvalý déšť a vichr nám nedovolil vyhnat mládež ven, a tak situaci zachránil vypůjčený gril, na kterém naše obětavá asistentka Petra v tom neuvěřitelném nečase grilovala. Jediné, co se pro nepřízeň počasí neuskutečnilo, byla honba na jelena, přestože ho děti namalovaly v životní velikosti. Moudrá příroda nedovolila v období říje lovit vysokou, a tak jelen posloužil jako výzdoba na závěrečné sobotní diskotéce. Bohatý program rekondičního pobytu, plný výtvarné činnosti,  večerních her a soutěží jistě každého uspokojil.


Nedělní ráno bylo jako v zakleté pohádce. Okolní kopce pod bílou peřinou a kolem chaty jedna velká ledovice.  Ani dobrý oběd nám loučení neusnadnil.
Více fotografií najdete na www.stonoska.webnode.cz .


                                                                               ŠraM



Design By Macik