Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Volby prezidenta České republiky v roce 2013

Volby prezidenta České republiky se konají ve dnech 11. a 12. ledna 2013, případné druhé kolo ve dnech 25. a 26. ledna 2013.

Voličem je státní občan České republiky, který alespoň druhý den volby prezidenta dosáhl věku 18 let. Ve druhém kole volby prezidenta může volit i občan, který alespoň druhý den konání druhého kola volby prezidenta dosáhl věku 18 let.

Volič, který nebude volit ve volebním okrsku, v jehož stálém seznamu, popřípadě zvláštním seznamu vedeném zastupitelským úřadem, je zapsán, může ode dne vyhlášení volby prezidenta požádat obecní úřad, který vede stálý seznam, nebo zastupitelský úřad, který vede zvláštní seznam, o vydání voličského průkazu. Žádost lze podat v listinné podobě opatřené úředně ověřeným podpisem voliče nebo v elektronické podobě podepsané uznávaným elektronickým podpisem anebo prostřednictvím datové schránky a doručit nejpozději 7 dnů před dnem volby prezidenta tj. 4. 1. 2013.
Osobně lze požádat o vydání voličského průkazu do okamžiku uzavření stálého seznamu nebo zvláštního seznamu vedeného zastupitelským úřadem tj. do 9. 1. 2013 do 16.00 hod.  Při osobním podání se sepíše úřední záznam.
Žádost musí obsahovat jméno, příjmení, datum narození, adresu místa trvalého pobytu a způsob doručení voličského průkazu, a požaduje-li volič jeho zaslání, i adresu, na kterou má být voličský průkaz zaslán.
Voličský průkaz opravňuje k zápisu do výpisu ze zvláštního seznamu ve dnech volby prezidenta v jakémkoli volebním okrsku na území České republiky nebo do výpisu ze zvláštního seznamu vedeného zastupitelským úřadem v jakémkoli zvláštním volebním okrsku v zahraničí.
 
Voličský průkaz pro druhé kolo volby prezidenta České republiky
V případě, že volič výslovně nepožádá o voličský průkaz na některé volby, obecní úřad mu vydá voličský průkaz pro obě kola volby.

                                                                  -red-



Design By Macik