Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Nocí přes hory – po stopách skupiny Clay-Eva

Již sedmý ročník tradičního nočního vzpomínkového pochodu Clay-Eva se uskuteční v pátek 16. dubna 2010 pod záštitou organizace JUNÁK – Svaz skautů a skautek ČR, středisko Holešov, občanského sdružení Horizont Hostišová  a zastupitelstva obce Hostišová.

K účasti na akci připomínající cestu trojčlenné zpravodajské paradesantní skupiny na jaře 1944 z Hostišové přes Hostýnské vrchy do Bystřice pod Hostýnem se mohou zájemci přihlásit na webových stránkách http://clay-eva.cz

Trasa nočního pochodu kopírujícího cestu velitele Antonína Bartoše, šifranta Jiřího Štokmana a radisty Čestmíra Šikoly je dlouhá 30 km a vede po turistických značkách členitým terénem z Rackové do Bystřice pod Hostýnem. Pochodu  se mohou zúčastnit 3–5členné skupiny osob starších patnácti let, mladší jen v doprovodu dospělých. Pochod bude slavnostně zahájen v 19.00hod. v Hostišové u pomníku paraskupiny Clay, účastníci pochodu vyrazí na cestu z Rackové a časně ráno následujícího dne by se pak všichni měli dostat do cíle – na nádraží v Bystřici pod Hostýnem. Každý účastník pochodu podle slov pořadatelů obdrží průvodku s informacemi o trase, ale také o skupině Clay-Eva.

Noční vzpomínkový pochod na počest parašutistů desantu Clay vymysleli a jeho nultý ročník sami pro sebe a své přátele uspořádali v roce 2003 Ondřej Machálek a Ing. Marek Bartošek, členové skautského střediska Holešov. Už následujícího roku připravili akci pro širokou veřejnost.

 

Vyzkoušejte své síly, zažijte dobrodružství a věnujte vzpomínku obdivuhodným lidem.
Více informací na http://clay-eva.cz
            

msch



Design By Macik