Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



O školce v kouzelném zámku

S  rodiči dětí z MŠ Palackého je výborná spolupráce. Hlavně díky ní se nám podařilo připravit příjemné a netradiční říjnové odpoledne pro naše děti. Poděkování patří i městu za poskytnutí kouzelných prostor bystřického zámku.


V úterý 7. 10. po poledni se rodiče sešli na nádvoří a dali se do příprav. Měli jsme co dělat, abychom stihli vyzdobit prostory, které nám byly dány k dispozici. Nesmělo se zapomenout ani na rozmístění stop, podle kterých pak děti hledaly cestu k pohádkovým postavám. Ale pěkně od začátku. Po půl třetí zámek ožil naplno. Přišly děti v doprovodu učitelek, rodičů, babiček i sourozenců. Na nádvoří je čekal Kašpárek a slavnostní uvítání, jak má být. Kašpárek je zavedl do krásného slavnostního sálu s nejrůznějšími pohádkovými postavami. Děti jim krásně zazpívaly, za což dostaly soutěžní kartičky, a hurá na plnění úkolů.


 Ti odvážnější začali ve sklepení, kde je čekala nešťastná Bílá paní, která ztratila klíče. Jakmile jí děti pomohly je najít, poslala je za čarodějnicí a malým čarodějem, aby jim navozily dřevo. Toho je opravdu v tak velkém zámku potřeba. Bylo vidět, že by děti nenechaly pohádkové bytosti zmrznout. Než stačily vydechnout, už zas pomáhaly rytíři skolit tříhlavého draka. Komu i přesto bylo chladno, zahřál se při vystupování do druhého patra. Po cestě děti čekal královský kuchař. Nevěděl si rady s rozdělením pochutin, a tak mu děti ochotně poradily a utíkaly probudit Šípkovou Růženku. Každý si od bdící krasavice odnesl krásnou růžičku. V další místnosti je čekala princezna Koloběžka. Děti si užily jízdu na koloběžce a jely na pomoc Sněhurce, které se zatoulal Šmudla. U Popelky děti prokázaly svou zručnost, u posledního úkolu zase potřebovaly kopec odvahy. V temné místnosti je totiž čekal Čaroděj. Nakonec si s ním ale vykouzlily sladkou odměnu. A nebyla jediná. Následovalo hledání zámeckého pokladu. Za tajnými dveřmi měly děti najít mezi různými nástrahami pravý poklad. Jak to dopadlo? Každý si nesl na památku zlatou minci.


Pak už jsme se všichni přesunuli dolů do prostor, kde Zlatovláska připravila tvořivou dílničku. A že nám pěkně vyhládlo, o tom není pochyb. Vše zachránil kouzelný ubrousek, který se opravdu prostřel, a tak na nás čekala opravdu královská hostina. Kdo se přejedl, vše mohl vytancovat při pohádkových písničkách.


Zámeckou slavnost si snad každý užil. Jsme zvědavi, co pro školku rodiče připraví příští rok, a už se na to těšíme. Moc děkujeme všem, kteří se podíleli na netradičním odpoledni pro naše nejmenší.
            

PK



Design By Macik