Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Říše loutek v sokolovně

Po dlouhé době ožila bystřická sokolovna opět divadlem. Okrašlovací a zábavní spolek (OZS) sem za přispění města pozval kroměřížský soubor Říše loutek, na který se druhou říjnovou neděli přišla podívat více než stovka diváků. Představení se tak nekonalo v malém loutkovém sále sokolovny, ale přímo na palubovce tělocvičny.


Vyvýšené pódium ale hercům vůbec nechybělo. Jejich představení „Povídej, paňáco“ bylo totiž do značné míry založeno na živé komunikaci herců s dětským publikem i jednotlivými dětmi. I z toho důvodu si diváci představení užili až do poslední minuty, snad kromě těch úplně nejmenších, které vylekal prasklý balónek v úvodu představení nebo příchod čarodějnice nedlouho poté.


Rodinné centrum Knoflík připravilo pro vyděšené i spokojené děti dílnu, ve které si po představení (a bylo-li třeba, i během něj) mohly v klubovně vyrobit vlastní jednoduché loutky. Příjemné odpoledne si pochvalovali rodiče, děti i herci ze souboru Říše loutek.


Členové OZS a Knoflíku chtějí poděkovat všem, kdo využili příležitosti a na představení přišli. Doufáme, že navštívíte i další naše akce a podpoříte naši snahu přispět ke kulturnímu a obecně komunitnímu dění v Bystřici. Chystáme pro vás tradiční výměnný Jarní bazárek s oblečením na podporu Klokánka, hostování divadel, nově pak filmové projekce. Bližší informace o chystaných akcích získáte na stránkách www.ozs.cz nebo prostřednictvím našeho profilu na Facebooku. 
OZS



Design By Macik