Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Můj zážitek ze Dne charity

Chtěla bych se touto cestou podělit o nevšední zážitek, který mně i mým přátelům z denního stacionáře pro seniory přinesli mladí muzikanti koncertující na Dni charity v Bystřici pod Hostýnem.

 
Pátek 26. září byl den jako každý jiný. Ráno jsem se nechala dovézt do stacionáře, dopoledne jsme si zacvičili, potom jsme tvořili srdíčka z kávových zrnek, zazpívali jsme si, poobědvali. Ale velmi jsme se těšili na odpoledne, kdy se při příležitosti Dne charity mělo konat na náměstí v Bystřici pod Hostýnem vystoupení kapely Kiks Brass. S pomocí pracovnic ze stacionáře jsme se ho mohli zúčastnit i my.


Když jsme kolem půl třetí odpoledne přijeli třemi charitními auty na náměstí, bylo velmi sychravo. Chlapci z kapely se už připravovali. Já jsem si pomyslela – takoví mladíčci nám budou hrát, a ještě v takové zimě! Ale hned první tóny mě i mé kolegy rozehřály a já již tušila, že i přes své mládí to chlapci pěkně rozbalí. Poslechli jsme si veselou dechovku i několik orchestrálních skladeb našeho mládí.


Své umění chlapci korunovali ještě jiným počinem, který nám všem vehnal slzy do očí. Tito mladí muži přišli se svými hudebními nástroji až před auta, ve kterých jsme seděli my, klienti stacionáře, a zahráli a zazpívali jen pro nás: ,,V širém poli studánečka kamenná…“
Děkuji Vám, chlapci, za všechny ze stacionáře!   

B. K.



Design By Macik