Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Lukostřelci mají pevnou ruku

Lukostřelecký klub 3D Mrlínek pracující pod Střediskem volného času Včelín byl založen v roce 2003. Je zaměřen převážně na střelbu klasickým lukem na 3D terče, což jsou makety a figuríny různých zvířat v životní velikosti. Soutěž vždy probíhá v přírodním prostředí, často v relativně náročném terénu. Střelci se pohybují po trati sestavené z jednotlivých stanovišť – 3D terčů. Od vzniku klubu se členská základna neustále rozrůstá. Při založení měl klub doslova pár členů, nyní se počítají na desítky. Pravidelné tréninky probíhají každou druhou neděli od 14 do 16 hodin, v letním období v Mrlínku, v areálu kynologického klubu, v zimě pak ve sportovní hale Sušil v Bystřici pod Hostýnem.


Lukostřelci se zúčastňují národních i mezinárodních soutěží, např. na Slovensku, v Maďarsku či v Polsku. Mezi jejich největší letošní úspěchy patří první místo (Búbela), dvě druhá místa (Mucalík, Horák) a tři třetí místa (Procházka, Novák, Nováková) na mezinárodní soutěži GP 2014.


V nejbližší době se můžeme těšit na 2. ročník nočního pochodu lukostřelců z Tesáku do Bystřice pod Hostýnem, který se uskuteční v sobotu 29. listopadu 2014, a Mikulášskou taškařici, která se jako „závod zimní ligy“ bude konat v sobotu 6. prosince v areálu Sola Gratia.


Přejeme lukostřelcům z Bystřice pod Hostýnem a blízkého okolí pevnou ruku a bystré oko při dalších soutěžích.
Kolektiv pracovníků SVČ Včelín



Design By Macik