Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Výstava ve prospěch školního dvora

Pozoruhodná benefiční výstava s názvem „A co děti… Mají si kde hrát?“ se uskuteční v prostorách bystřického zámku hned na začátku letošní výstavní sezony ve dnech 9.–11. 4. 2010.

 

Rozhodl se ji uspořádat Spolek rodičů při ZŠ T. G. Masaryka Bystřice pod Hostýnem   ve spolupráci s vychovatelkou školní družiny Olgou Michlíčkovou a podnikatelem Martinem Sedlářem, mimo jiné malířem a písmomalířem, mužem mnoha zájmů s bohatými kontakty v alternativních uměleckých kruzích. Právě z iniciativy manželů Sedlářových se v zámeckých výstavních prostorách objeví díla více než desítky nejen bystřických umělců.

Výstava s dobrovolným vstupným bude částečně prodejní a měla by pomoci získat alespoň část finančních prostředků na obnovu školního dvora skrytého mezi budovou tělocvičny a přístavbou učeben I. stupně ve škole u kostela. Nepříliš rozměrný blátivý dvorek s povrchem porušeným po rekonstrukci odpadů a s hracími prvky, které už přes veškerou možnou péči chátrají a nejsou bezpečné, často využívá hlavně školní družina. Dvorek potřebuje nově upravit, osadit zelení a doplnit atestovanými hracími prvky z vhodných materiálů. Na všechny úpravy a také projektovou dokumentaci bude podle odhadů zapotřebí 500 000 Kč, které škola nemá k dispozici.

Spolek rodičů se proto rozhodl oslovit netradiční formou také občany města. Ti budou moci na výstavě zhlédnout díla malířů i kreslířů, dřevořezby, cestopisné fotografie, výrobky uměleckého kováře Pavla Ševečka z Holešova či prezentaci nadaného tatéra Petra Hynka a dalších. Vernisáž výstavy v kruhovém sále bystřického zámku navíc ozvláštní hra na australský dechový nástroj DIDJERIDOO, o kterém se hovoří jako o jednom z nejstarších hudebních nástrojů  na světě, jehož hluboký bzukot je zvukem Země.

Přijďte se přesvědčit a pomoci v pátek 9. 4. 2010 v 17.00 hod do bystřického zámku.
            

msch



Design By Macik