Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

Září je devátý měsíc georgiánského kalendáře. Kolem 23. září začíná na severní polokouli podzim (podzimní rovnodennost). Začíná také období podzimní sklizně. Kromě ovoce a brambor dozrává vinná réva a chmel. Proto se podle lidové tradice v českých zemích odehrávají v tomto měsíci tzv. sklizňové slavnosti – vinobraní a dočesná.
Milé čtenářky a čtenáři, přejeme Vám krásné prožité zbývající letních dnů a hodně dobrých knih na podzimní čtení. Možná si vyberete právě některou z novinek naší knihovny.

Beletrie
Brzáková, P.: Stíny na kupecké stezce. Příběh dívky Alapču, která se vydává do světa, aby v něm našla „opravdového člověka“, jenž by jí pomohl odhalit smysl jejího života.
Čečetka, F. J.: Mistr Jan Hus. Historický román přibližuje jednu z nejvýznamnějších postav české historie, která se zapsala nesmazatelným písmem nejen do dějin naší země, ale i do vývoje křesťanství na celém světě.
Pekárková, I.: Postřehy z Londonistánu. Z blogu nominovaného na cenu Magnesia Litera autorka vybrala skoro padesát článků, většinu z nich o muslimech, a doplnila je velmi osobním textem o svém vztahu k islámu.
Šárková, D.: Čekala jsem dlouho! Kniha o soužití třech generací v letech 1968 až 2015. Zjistíte, že nikdy není pozdě a že na životní lásku je možné čekat i padesát let.
Whitton, H.: Poslední Lucemburk. Historický román plný intrik, vášní, bojů o moc, ale i hlubokých citů zachycuje dramatické období v dějinách střední a východní Evropy.

Naučná literatura
Čang, Č.: Milovaný vůdce. Mezinárodní bestseller, ve kterém autor zachycuje nejen život v Severní Koreji, ale i svůj neuvěřitelný útěk na svobodu.
Hawking, J.: Cesta do nekonečna. Můj život se Stephenem. Fascinující životní příběh matematika a teoretického fyzika, jednoho z největších vědců naší doby.
Horálek, P.: Tajemná zatmění. Poutavá populárně-naučná kniha je průvodcem po patrně nejkrásnějších a zároveň jedněch z nejvzácnějších úkazů na obloze – slunečních a měsíčních zatměních.
Kolbinger, Hradilová: Obřany. Autoři pátrají po původu jména Obřany, obšírně zachycují dějiny hradu, píší o archeologických výzkumech lokality, odhalují historii poznávání hradu a zmiňují osobnosti, které v ní figurovaly. Publikace z Edice Zpravodaje města Bystřice pod Hostýnem.
Lilievre, M. D.: Chanel & Co. Coco a její přítelkyně. Díky dosud nezveřejněným archiváliím a soukromým záznamům je obraz Chanelové hodnověrný a neobyčejně životný.
Papoušek, V.: Cestikon. Sedm pravidel pro chytré a levné cestování. Autor vám předá své know-how, díky kterému objevíte novou dimenzi cestování a svět se před vámi otevře dokořán.

Knihy pro děti

Brat, R.: Zlo nemá na kouzlo. Historky o slušňácích a podrazácích.
Čech, P.: Skoro tucet. Jedenáct kreslených příběhů pro malé i velké čtenáře. Každý z nich je jiný.
Klimek, H.: Strašidlář. Mezi námi přízraky. Vypravěč Ignác, jeden ze smutných přízraků, zavede děti, které mají rády strašidelné příběhy, mezi nemilosrdné pány a jiné hříšníky.
Mongredien, S.: Zachráněná sovička. Krásný příběh o lidech s dobrým srdcem, kteří pomáhají zachraňovat zvířátka.
Ptáčková, J.: Filip a jeho tajemný kamarád. Pohádková kniha pro zvídavé a přemýšlivé děti, které se chtějí dozvědět, jak se žilo před sto lety.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz.     JaRo 



Design By Macik