Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Momentky z holešovských ulic v bystřické Výloze

Možná jste si na nedávné výstavě děl místních výtvarníků v holešovském zámku všimli několika černobílých záměrně neostrých fotografií zachycujících každodenní výjevy ze života města. Právě kvůli nim jsme pozvali holešovskou fotografku Janu Dúbravčíkovou k nám do Výlohy, aby představila širší výběr ze svého stále dotvářeného cyklu „Z holešovských ulic“.
Dúbravčíková si sice vydělává na živobytí jako zaměstnankyně holešovské pošty, nefotí si ovšem jen tak pro sebe. Jejímu dílu (resp. jejímu výraznému podílu na práci fotografické skupiny Opojení) byla již věnována diplomová práce nebo článek ve španělském odborném magazínu. Sama autorka je propagátorkou fotografií tvořených na mobilu (a později případně v počítači upravovaných). Dúbravčíková má za sebou již několik kolektivních výstav. Cyklus „Z holešovských ulic“ je ve zmíněné diplomové práci označován za nejvýraznější posun v její dosavadní tvorbě.


Jana Dúbravčíková uvede své fotografie na pouliční vernisáži před galerií Výloha v Bystřici pod Hostýnem v pátek 18. 9. 2015 od 17 hodin.
Přijďte se osobně seznámit s autorkou i jejími fotografiemi. Těšíme se na vás.
OZS



Design By Macik