Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Házená

20. 9. Ostrava – Bystřice pod Hostýnem, muži 20:24 (11:15)
Vítězný vstup do soutěže na hřišti nováčka posíleného o hráče Karviné a Kopřivnice – to byl velmi silný soupeř. Soustředěnou a obětavou hrou jsme si přesto již v první půlce vypracovali čtyřbrankový náskok. Zápas měl na první ligu vysokou úroveň. V druhé půli bystřičtí kontrolovali hru a nepřipustili žádné komplikace. Výborně zachytali oba brankáři – Janků pochytal řadu šancí soupeře a Krupa chytil z  šesti trestných hodů čtyři. Oba tím přispěli výrazně k vítězství mužstva na horké půdě soupeře.                                                                                 
20. 9. Ostrava – Bystřice pod Hostýnem, mladší dorost 33:33 (16:17)
Ve velmi vyrovnaném a tvrdém utkání si nakonec oba celky body spravedlivě rozdělily. Ještě půl minuty před koncem domácí prohrávali, ale pak náš hráč obdržel ČK, dostali šanci domácí a vyrovnali. Výkon našeho týmu stál na střelecké výkonnosti Matysky s 11 brankami.
20. 9. Zubří A, chlapci – Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci A, chlapci 33:9
Mladší žáci hrající poprvé v silné skupině utrpěli vysokou porážku od vedoucího celku. Domácí po celý zápas jen zvyšovali svůj náskok.
20. 9. Zubří B, chlapci – Bystřice pod Hostýnem, žáci B, chlapci 12:8
Ve druhé skupině podali naši žáci velmi bojovný výkon, ale ve vyrovnaném zápase nakonec podlehli o čtyři branky.  Bohužel opět jsme hráli jen v osmi, což se projevilo na výkonnosti v závěrečné fázi zápasu.

27. 9. Bystřice pod Hostýnem, mladší dorost – Rožnov pod Radhoštěm 18:24 (10:10)
Domácí začali velmi dobře a získali čtyřbrankový náskok, který ovšem do poločasu ztratili. Druhý poločas byl velmi vyrovnaný, ale závěr zápasu patřil hostům, kteří výborně stříleli.
27. 9. Bystřice pod Hostýnem, muži – Starý Plzenec 23:27 (13:17)
Po výborném výkonu u nováčka v Ostravě jsme na domácí palubovce hostili dalšího nováčka soutěže Starý Plzenec. Soupeř přijel s odhodláním odvézt si všechny body a zvítězit. Podařilo se mu to. První půle byla z obou stran opatrná a domácí dlouho nemohli najít recept na obranu hostí (0:6).  Také se nám nedařilo  proměnovat  vypracované akce a v obraně byly mezery. Po změně stran jsme zlepšili obranu a začalo se dařit v rychlých protiútocích. Takže jsme postupem času smazali brankové manko a dostali se do dvoubrankového vedení. Houževnatý soupeř ale silou vůle dokázal otočit zápas a dotáhl ho do vítězného konce. Sestava a branky: Janků, Krupa – Kovařík 6, Hradil 5, Doležel 4, Juránek 3, R.Tiller 2, Hub 1, Ryška a Vaclach 1, Gabriž, J. Tiller. Trenér: Martin Žůrek
27. 9. Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci – Napajedla, chlapci 7:18 (5:10)
V první silné skupině byli hosté favority, což také po celý zápas dokazovali. Příkladná snaha domácích tentokrát nestačila.
27. 9. Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci – Lesana Zubří, dívky 5:19 (3:9)
I ve druhé skupině narazili domácí na favorita, velmi silný celek Zubří. Herně vyspělejší děvčata ovládla celý zápas.

3. 10. Náchod – Bystřice pod Hostýnem, muži 29:28 (18:10)
Zápas u soupeře byl zajímavý tím, že šlo o dva rozdílné poločasy. V první půli se nám nedařilo nic. V týmu nám chyběly čtyři opory, ale i tak byl poločas velmi špatný. Do druhé půle vstoupila Bystřice jako vyměněná a začali jsme osmibrankové manko umazávat. V závěru zápasu byl už rozdíl jen jedné branky, srovnat jsme ale nestihli.  Škoda první půle, na vítězství v tomto zápase jsme měli. Sestava a branky: Janků, Krupa – J. Tiller 8, Ryška, Kovařík 5, Hradil 4, Doležel, Juránek 2, Gabriž a Janovský po 1.
3. 10 Centrum Haná – Bystřice pod Hostýnem, mladší dorost 38:22 (24:16)
Velké zklamání z výkonu mladších dorostenců. Snad jen pochvala Matyskovi za 13 branek.
3. 10. Otrokovice, dívky – Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci A 14:5
Celek z Bystřice nastoupil s osmi hráči a na silné mužstvo nestačil.
3. 10. Luhačovice, chlapci – Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci B 7:7 (5:3)
Velmi pěkný výsledek přivezli naši žáci od soupeře. Po prohrané první půli zlepšili hru a zaslouženě získali bod.

11. 10. Bystřice pod Hostýnem, muži – Chodov 29:28 (17:13)
Infarktový závěr zápasu rozhodl pro sebe domácí tým dvě vteřiny před závěrečným hvizdem. Domácí si po celý poločas udržovali čtyřbrankové vedení a na začátku druhé půle jsme ho stále navyšovali. Pak ale začala série chyb a nepřesností, hosté vycítili šanci a skóre otočili. Dvě minuty před koncem jsme prohrávali 27:28. S posledními zbytky sil se ale J. Tillerovi podařilo vstřelit vítězný gól dvě vteřiny před koncem. Soupeř byl velmi kvalitní a rychlý. Mužstvo podržel v rozhodujících chvílích brankář Janků. Sestava a branky: Gabriž, Juránek, J. Tiller, Hradil 5, R.Tiller 2, Hub 6, Doležel 1, Salvet 3, Kovařík 5,  Ryška 4.  Trenér: Martin Žůrek. Momentální umístění v tabulce: 8 místo, 4 body, skóre 104:104.

11. 10. Bystřice pod Hostýnem, mladší dorost – Napajedla 35:28 (17:9)
Jasné vítězství domácích, po celý zápas vedli a skóre se korigovalo jen v momentě, kdy trenér nechal hrát celou lavičku. Kaňkou utkání byla jen velmi tvrdá hra. Bylo rozdáno dvacet žlutých karet a jedna červená. Výborný Šimek v brance a střelci Kaňa (10 branek), Vičan 8, Matyska 8, Hubík 7. Trenér: Zdeněk Kroupa. Moravská liga mladšího dorostu, momentální umístění v tabulce: 7 místo z 12 celků.
11. 10. Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci A – Vsetín, chlapci 12:19 (5:11)
Kvalitní celek soupeře si vybudoval náskok již v první půli a udržoval ho až do konce utkání. U domácích se dařilo Mozolovi, Matelovi a Popelíkovi, kvalitní zápas zahrál i Heryán. Výborný výkon v brance podal Pálka. Zlínská liga mladších žáků, 1. skupina: zatím 8. místo z 9 celků
11. 10. Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci B – Holešov, chlapci 15:8 (7:1)
Výborný zápas druhé skupiny mladších žáků v derby s Holešovem. Domácí byli po všech stránkách lepším týmem a měli výborný vstup do zápasů (6:0), pak jen skóre navyšovali. Výborní byli opět Matela a Popelík, a hlavně si zahrála celá lavčka. Trenéři: Müller a Matela. Zlínská liga mladších žáků, 2. skupina: 5 místo z 10 mužstev.

Každý týden sehrávají na turnajích svá nesoutěžní utkání naše čtyři družstva minižáků a vedou si velmi dobře. Je tedy naděje do dalších let, budeme mít vlastní odchovance z oddílu, a všichni věříme, že děti vydrží hrát házenou co nejdéle. Na tomto místě je potřeba vyzdvihnout práci trenérů těch nejmenších. Poděkování patří M. Liškovi a I. Navrátilovi.

Alice Ottová



Design By Macik