Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

Přišel podzim. Máte rádi toto období? Venku svítí zubaté sluníčko, jak jsme mu říkávali, protože už moc nehřeje. Ale je to lepší, než kdyby pršelo. I když i déšť má své kouzlo. To lépe vynikne vůně podzimu. Spěchám domů, abych rozsvítila spoustu svíček a vybírám, kterou knihu otevřu právě dnes. Přidejte se. Vnímejte všechny podzimní barvy, vůně a nálady. A možná dostanete chuť i na některou z nových knih, které najdete u nás v knihovně.

Beletrie

Benková, J.: Malinový sen. Román o tom, že i v této uspěchané době, kdy všichni žijeme pod obrovským tlakem, ještě existují i krásné vztahy naplněné láskou a vášní.
Besserová, M.: Maturitní srazy radši NE! Dvacet pět povídek, jejichž pojítkem jsou pomaturitní srazy, vypráví o tom, jaké osudy měly bývalé spolužačky z jedné dívčí třídy na gymnáziu.
Greasley, H.: Zpívají ptáci i v pekle? Neuvěřitelný příběh ze zajateckého tábora o vítězství člověka nad utrpením a o vzdoru proti jednomu z nejbrutálnějších režimů.
Moriarty, L.: Sedmilhářky. Román je příběhem tří matek, jimž se jejich na pohled všední životy krůček za krůčkem nebezpečně vymykají z rukou.
Pekárková, H.: Cukr. Román je vhledem do současného stavu české společnosti. Ukazuje každodenní život těžce nemocného člověka, který je často vystaven libovůli jak lidí, tak nemilosrdného systému.

Naučná literatura

Cílek, V.: Podzemní Praha. Kniha přináší přehled hlavních podzemních objektů na území hlavního města i v jeho okolí.
Drda, A.: Neznámí hrdinové řekli ďáblovi ne. Tento svazek připomíná osobní historii méně známých hrdinů z doby německé okupace za druhé světové války, z 50. let či z období normalizace.
Graber, G. S.: Historie SS. Nikdy předtím nebyla historie SS podána v tak snadno pochopitelné formě, spředená kolem života a kariéry velitele SS Heinricha Himmlera.
Jazairiová, P.: Před obzorem. Známá rozhlasová novinářka se v knize ohlíží za svým životem, který je stejně nevšední a zajímavý jako sama autorka.
Moore, A.: Jak to ten pes myslí? Publikace přináší popis psí řeči těla i hlasových projevů spolu s výkladem podle daného kontextu. 100 různých psích výrazů, postojů, pohybů a zvuků.
Rota, M.: Mussoliniho žraloci. Mimořádně vzrušující kapitola 2. světové války, v níž sehrály pozoruhodnou roli italské ponorky bojující nejen ve vodách Středomoří, ale také Rudomoří a Atlantiku.
Sawyer, H.: Intuitivní lidé. Díky této knize pochopíte, jak funguje vaše intuice, zjistíte, jak plně využít její potenciál a jak se vypořádat s nepříjemnými situacemi, do kterých se díky své intuitivní povaze můžete dostat.
Šimková, H.: Česká pohanková kuchařka. Obohaťte svůj jídelníček o pohanku, bezlepkovou a od 12. století u nás pěstovanou surovinu. Tato kuchařka potěší každého, kdo má zájem o zdravou výživu, ale i toho, kdo si dá rád maso, protože autorka se receptům s masem nevyhýbá.

Knihy pro děti

Berner, R. S.: Noc. Obrázkové příběhy. Autorka svými vtipnými obrázky vypráví, co všechno se děje v městečku. Knížka podporuje pozorovací schopnosti, podněcuje fantazii, rozvíjí jazyk a rozšiřuje slovní zásobu.
Bešťáková, E.: Statečný Zeb. Příběh o malé zebře přináší nejen napínavé vyprávění, ale i spoustu zajímavostí o africké přírodě a životě divokých zvířat.
Březinová, I.: Chobotem sem, chobotem tam. První čtení o oživlém mamutím mláděti a kolotoči bláznivých situací.
Neumeier, M.: Ježek v zahradě. Jak upravit zahradu tak, aby se v ní i ježci cítili dobře, jak o ježky pečovat, ošetřovat je, krmit… Užitečné rady pro milovníky zvířat.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz .     JaRo 



Design By Macik