Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



STONOšKA má své denní centrum

Centrum pro zdravotně postižené děti a mládež vzniklo v roce 2010 pod hlavičkou bystřického Klubu STONOšKA patřícího k Asociaci rodičů a přátel zdravotně postižených dětí. Od září 2015 centrum nově funguje tři dny v týdnu. Sídlí na Masarykově náměstí v Bystřici pod Hostýnem, v domě čp. 140. Otevřeno je v pondělí, úterý a čtvrtek vždy od 7.30 do 13.30. Otevírací doba může být prodloužena či pozměněna na základě požadavků a potřeb klientů.


Cílovou skupinou denního centra jsou osoby s tělesným postižením, osoby s mentálním postižením (s lehkou, případně středně těžkou mentální retardací) a osoby s kombinovaným postižením (primární tělesné postižení s přidruženou lehkou, případně středně těžkou mentální retardací). Speciální pedagog a asistentka klientům pomáhají při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, při osobní hygieně. Centrum vyvíjí výchovnou, vzdělávací a aktivizační činnost, zprostředkovává klientům kontakt se společenským prostředím nebo sociálně terapeutické činnosti, jako je canisterapie, muzikoterapie, hipoterapie a facilitace.


Centrum usiluje o optimální rozvoj osobnosti klienta s přihlédnutím k možnostem daným druhem a stupněm jeho postižení, věkovým a charakterovým zvláštnostem, snaží se, aby každý klient dosáhl co nejvyšší míry soběstačnosti a nezávislosti na druhé osobě, rozvíjel a uchovával si své schopnosti, dovednosti a znalosti. Ke každému klientovi přistupují pracovníci centra individuálně.
Více informací o provozu denního centra na telefonu 724 272 183.

Dagmar Božovská, předsedkyně Klubu STONOšKA



Design By Macik