Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Nový dětský bazén už v létě 2016

Nový obdélníkový nerezový dětský bazén v příštím roce změní dlouholetou dispozici bystřického koupaliště. Bude umístěn v prostoru mezi strojovnou a dřevěnou stavbou bufetu. Kruhové dětské brouzdaliště zanikne a plocha u převlékáren bude upravena pro opalování. Stavět se začne na jaře.


Jak informoval Aleš Winkler, vedoucí oddělení investic a správy majetku MěÚ Bystřice pod Hostýnem, nový dětský bazén je navržen jako nerezové těleso o rozměrech 7 x 13 m, pravoúhlého tvaru, se dvěma úrovněmi hladiny vody. Jednotlivé výškové úrovně budou propojeny schůdky a rampou. Bazén by měl uspokojit poptávku Bystřičanů i turistů po dětském hracím prostoru s barevnými vodními atrakcemi. Je zpracována projektová dokumentace a po schválení rozpočtu města na rok 2016 bude zadáno výběrové řízení na dodavatele tak, aby se mohlo začít s pracemi na konci zimního období. V současné době probíhá stavební řízení. Odhadovaná cena díla se pohybuje mezi třemi až čtyřmi miliony korun. Investorem stavby je pouze město.


Technické služby města Bystřice pod Hostýnem, provozovatel koupaliště v Zahájeném, počítají pro příští sezonu také s rekonstrukcí oplocení, toalet a šaten. Doufají, že nový dětský bazén přiláká na koupaliště v letních měsících více milovníků vody a slunění. O letošních prázdninách bystřický bazén využilo přes 10 tisíc návštěvníků.
msch



Design By Macik