Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Vzdělání a řemeslo

 

Vzdělání a řemeslo

Naše Střední škola nábytkářská a obchodní z Bystřice pod Hostýnem se zúčastnila ve dnech 21. až 23. října 2015 setkání středních škol na každoroční akci Vzdělání a řemeslo v Českých Budějovicích. Školy tam prezentují svoji činnost a vystavují výrobky na speciálním veletrhu, který navštěvují jak žáci základních škol, tak široká veřejnosti.
Pro naši expozici jsme využili výrobků z Dřevařského sympozia, které se konalo na naší škole v září 2015. Čtyři vybrané sochy a dvanáct reliéfních řezeb vytvořilo ucelený prostor doplněný lisovanými listy různých dřevin. Sochy byly nasvíceny a uloženy na tvarové podstavce. Druhá polovina expozice patřila výrobkům firmy Trachea, a. s., Holešov. Firma vystavovala dvířka s moderním dokončením ploch a hran, s celou škálou barevné dekorace. Na obvodu expozice stály panely s fotografiemi studentů v životní velikosti. Vytvořila je Trachea stejným způsobem, jakým dokončuje dvířka. Během výstavy bylo vyhlášeno  několik soutěžních kategorií. Veliký úspěch dosáhla naše škola v soutěži propojení školské a podnikatelské sféry, kde jsme s firmou Trachea obdrželi 1. místo mezi 112 středními školami z celé republiky. Návštěvníci z řad veřejnosti hodnotili náš výstavní stánek velmi pozitivně a školáci se zajímali o studium u nás. Během několika let si naše škola na tomto veletrhu  vytvořila pozici nejnavštěvovanějšího stánku.

Truhláři roku 2015

Součástí výstavy Vzdělání a řemeslo 2015 v Českých Budějovicích byla i soutěž Truhlář roku. Dvoudenní soutěž měli možnost sledovat návštěvníci výstavy a mohli vidět soutěžící pří vlastní práci. Výrobkem pro letošní rok byl noční stolek ze smrkového masivního materiálu s jednou zásuvkou. Naši studenti se zúčastnili této soutěže v oboru truhlářské práce a pracovali  ve dvojici. Na závěr práce pak každého studenta čekal písemný test z odborných znalostí učiva 1. a 2. ročníku na středních školách. Naše dvojice Libor Pikna a Václav Barot v této kategorii zvítězili a stali se Truhláři roku 2015. Porota ocenila noční stolek jako nejlepší a oba naši studenti bodovali i v písemném testu. Je to vynikající úspěch této dvojice. Dokazuje to, že naši učitelé praxe a teorie při své každodenní práci ve škole a školních dílnách, dokáží dobře připravit naše studenty na jejich budoucí povolání. Studentům srdečně blahopřejeme.

Pavel Blažek, Jaroslav Dufek
učitelé odborného výcviku



Design By Macik