Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Pokračuje ošetřování dřevin v Zahájeném

Dalších deset stromů v městském parku bylo o letošním předjaří ošetřeno v rámci projektu Regenerace městské zeleně v Bystřici pod Hostýnem – IV. etapa. Ošetření spočívalo ve větších zásazích, převážně v obvodových redukcích korun. Pro tento typ řezu je nejvhodnější období stanoveno arboristickým standardem. Arboristický standard, který popisuje techniku a technologii provádění řezů u stromů rostoucích mimo les, lze přirovnat k technickým normám známým z jiných oborů.
U zbývající stovky stromů ve třech dílčích lokalitách parku Zahájené, kde probíhá ošetřování v letošním roce, mají být provedeny zejména zdravotní řezy s doporučeným termínem provedení v období plné vegetace, dále bezpečnostní řezy, lokální redukce a bezpečnostní vazby korun. Předpokládaným termínem zahájení těchto arboristických prací, který zároveň z podstatné části respektuje i hnízdní období ptáků, je červenec.


Cílem ošetření stromů je stabilizace dřevinné složky, prodloužení životnosti, zlepšení jejich zdravotního stavu i vitality a v neposlední řadě významné zvýšení provozní bezpečnosti v hojně navštěvované části města.
V souvislosti s vlastním prováděním prací žádáme občany města a návštěvníky parku, aby se řídili pokyny pracovníků provádějících ošetřování stromů a strpěli případné krátkodobé omezení volné průchodnosti parkem.

Ing. Tomáš Svačina



Design By Macik