Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

Máme tady červen. Červen je nádherný a dešťovými kapkami skrápěný měsíc s magickou svatojánskou nocí plnou kouzel a zlatého štěstí. Užijte si přicházející léto a pohodu s knihou. Můžete si vybrat třeba některou z těch nových v naší knihovně.

Krásná literatura
Beam, Ch. W.: Zázraky z nebe. Dojemný skutečný příběh devítileté nemocné Annabel  poutavě líčí její nebezpečnou nehodu, cestu do nebe a záhadné zmizení příznaků vážné chronické choroby.
Brother, C.: Na útěku. Příběh dvou obyčejných bratrů, jejichž odvážná hazardní hra odhaluje zničující dopady války na lidské osudy.
Hošková, B.: Voňavé (na)dělení. V knize se setkáváme s typickou obětí bossingu, ženou, která po mnoha letech opouští zaměstnání, protože dál nemůže snášet ataky svého nadřízeného.
Pekárková, I.: Sloni v soumraku. Erotický příběh mladého Senegalce a stárnoucí Angličanky je vtipné vyprávění o realitě mezilidských vztahů, generačních problémů a kulturních rozdílů.
Zikmund, P.: Já, Mattoni. Legenda o prodavači vody. Sága o dramatických rodinných zvratech v dramatické době soumraku rakousko-uherské říše a nástupu nového řádu.

Naučná literatura
Kosatík, P.: Emil běžec. První ucelený životopis legendárního běžce, kterému se jako jedinému atletovi v historii světového běžeckého sportu podařil zlatý hattrick na olympijských hrách v r. 1952.
Koutek, T.: Čeští biskupové a arcibiskupové. Kniha o životních osudech osobností, které stály v čele pražské diecéze a později arcidiecéze od jejích počátků až po současnost.
Laudin, R.: Památná místa Járy Cimrmana. Objevte nejzajímavější kouty naší vlasti, která nejslavnější Čech proslavil, a pronikněte do hlubin velikánovy osobnosti.
Novák, J. A.: Karel IV. mystik a čaroděj. Kniha je pohledem na tajemnou a málo známou tvář Karla IV. i dávné doby, kdy se Čechy ocitly na křižovatce dějin.
Orgoník, D.: Nejvyšší vrcholy evropských zemí. Kniha nabízí pestrý výběr tras pro vyznavače vysokohorské turistiky, ale i snadno dostupné cíle pro rodiny s dětmi.
Schaller, F.: Vzpomínky jednoho Francouze na válku (1944–1945) v Československu. Kniha přibližuje jeden z válečných osudů člověka, který byl na konci války převelen k útočnému praporu do Dřevohostic.
Vácha, D.: Ostrovy v bouři. Uprostřed válkou a revolucí rozvráceného Ruska se odehrává dramatický příběh československých dobrovolníků v ruské občanské válce.
Zacková, D.: Singletasking. Udělejte víc – jedno po druhém. Kniha odbourává mýtus, že lidé jsou schopni dělat víc věcí najednou, a že by za to měli být dokonce chváleni.

Něco pro děti:
Hrachovcová, M.: Zrzečka pod hvězdami.  Příběh poukazuje na to, že ač se zvířecí i dětský svět jeví jako bezstarostný, všichni v něm musíme přijmout zodpovědnost, která k němu náleží.
Lada, J.: České jazykolamy. Tato zábavná knížka poslouží rodičům a učitelům, aby pomohli dětem už od počátku školního období zvládat logopedická úskalí českého jazyka.
Kernová, K.: Nevšední příběhy pro zvídavé kluky a holky. S touto knihou se děti naučí, že křivda bolí a je třeba ji vždy napravit. Zjistí, že více zmohou laskavým jednáním než hádkami a bojem.
Klimek, H.: Strašidlář. Mezi námi ze záhrobí. V knize můžete s duchy a kostlivci zažít příběhy dojemné, jindy poněkud hrůzostrašné, ale i historky veselé a zábavné.
Švamberk Bauerová, M.: Jak přežít svou vlastní pubertu. Jsi v pubertě a trochu ti ujíždí půda pod nohama? Potřebuješ poradit, jak zvládnout vztahy, jak zkrotit zmatek v hlavě a přijmout svoje měnící se tělo? Proto je tu tahle kniha o pubertě pro puberťáky!
Válková, V.: Král Karel IV. Autorka vás ve své knize přenese do reálné historie, kde společně s Bárou zažijete napínavé chvilky a zároveň se toho hodně dozvíte.
Velíšek, M.: Můj stát. Tato zábavná a poučná knížka seznámí čtenáře se symboly české státnosti, s jejich původem a významem či využitím.


Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz .               JaRo



Design By Macik