Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Házená

22. 5. Bystřice pod Hostýnem, žáci A – Uherské Hradiště 14:26 (4:16)
Poslední utkání našich žáků se moc nevydařilo, hosté přehrávali naše hráče ve všech směrech. Byli herně i fyzicky zdatnější. Díky Sabině Barešové se výkonnost ve druhé části hry zvedla, kombinací s výborně chytajícím T. Pálkou se hra vyrovnala a podali jsme  nakonec slušný výkon proti mužstvu ze špice tabulky. Sestava a branky: Pálka, Horák – Matela 3, Mozola 3, Barešová 2, Šerek 2, Darebník1, Heryán 1, Miškay1, Haša1, Nesrsta a Zapletalová. Trenér: O. Müller.

Hodnocení soutěžního ročníku 1. ligy mužů (2015–2016)
Do soutěže jsme vstoupili vítězstvím v Ostravě, ale pak byly výsledky i výkonnost střídavé.  S pěti vítězstvími, jednou remízou a pěti prohrami jsme skončili po podzimní části na 6. místě. Je ale nutno podotknout, že jsme se potýkali s řadou absencí hráčů kvůli nemocem nebo pracovnímu vytížení.
Zato v jarní části to bylo úplně jiné. I když jsme ztratili jednu tréninkovou jednotku v týdnu, mužstvo se stmelilo a začalo vyhrávat. Rozjezd byl sice pomalý, ale trvalý. Na jaře jsme prohráli jen dva zápasy, a to na půdě soupeře, 1. a 2. celku soutěže, Nového Veselí a Chodova. Mužstvo šlapalo skvěle a posledních pět utkání, to byla spanilá jízda našich házenkářů. Zvláště je potřeba vyzdvihnout vynikající výkon a vítězství na palubovce do té doby třetích Strakonic. Zajistili jsme si tím 3. místo v tabulce a stali se druhým nejlepším celkem jara.
Poděkování samozřejmě patří hráčům, kteří se svou vůlí a bojovností podíleli na dalším významném úspěchu bystřické házené. Velmi dobrou práci s týmem odvedl trenér mužů Martin Žůrek, výsledky mluví za vše.
Na hodnoticím závěru sezony, kde byly předány bronzové medaile, promluvil i předseda házenkářského klubu MUDr. Jan Vejrosta, který zhodnotil sezonu a poděkoval hráčům i výboru házené za práci pro oddíl. Přejeme hráčům a celému realizačnímu týmu odpočinek v letní krátké pauze a do nového ročníku hodně sportovního štěstí a zdraví.
                                         
Memoriál Ing. F. Kovaříka

TJ Bystřice pod Hostýnem, oddíl házené, zvou na tradiční memoriál Ing. F. Kovaříka. Tato významná sportovní akce bude zahájena 28. 8. 2016 v 9.30 ve sportovní hale Společenského domu Sušil v Bystřici pod Hostýnem. V turnaji se utkají: domácí tým a mužstva Litovle, Velké Bystřice a Zlína. Turnaj znovu připomene jméno významné osobnosti bystřické házené a předznamená novou házenkářskou sezonu.
 
Alice Ottová



Design By Macik