Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Nábytkáři spustili na vodu Vodní svět

Také v letošním roce se studenti Střední školy nábytkářské a obchodní Bystřice pod Hostýnem zúčastnili plavby netradičních plavidel na Holešovské regatě. Tato akce, která má neobyčejnou návštěvnost, se v zahradách holešovského zámku konala už pošesté. Při sobotním programu ji navštívilo přes 15 tisíc návštěvníků.


O plavidla je veliký zájem, návštěvníci mají možnost vidět vlastní stavbu lodí, mají možnost se svézt na plavidlech a obdivují i nečekané nápady. V letošním roce vzniklo 21 lodí, od jednoduchých až po rozměrově blahobytné lodě na vlastní pohon, což je základní podmínkou pro stavitele lodí. Posádky využívají nejrůznějších nápaditých kostýmů, k vidění jsou plující řetízkové kolotoče, boxující ring, plující bazén, dětské napodobeniny zvířat a mnoho dalšího. Naše loď se jmenovala VODNÍ SVĚT. Na voru vezli studenti řezby s danou tématikou, které se odrážely ve velkých zrcadlech. Čtyřčlennou posádku tvořili studenti prvního ročníku Tomáš Mitáš, Jan Andrys a Veronika Grygarová, podpořeni odvážnou vyučující Kateřinou Valterovou. Pokud jde o stavbu plavidla i vlastní prezentaci, akce se zhostili velmi dobře. Pedagogický doprovod zajištovaly také Zoja Švehlíková a Věra Kosmáková.


Ten, kdo chce uspět na tak populární akci, musí již dnes přemýšlet a pomalu tvořit plavidlo pro příští ročník. Celá Holešovská regata nabývá nenadálých rozměrů díky obrovskému zájmu veřejnosti a médií, ale zejména díky nápaditým účastníkům.

Jaroslav Dufek



Design By Macik