Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Promenádní koncert zaburácel místo bouřky

Na konci školního roku je čas vydechnout, pochlubit se získanými dovednostmi. Přesně tak pojala bystřická základní umělecká škola svou rozlučku s výukou.


Promenádní koncert už se stal tradicí, každým rokem přiláká více posluchačů. Ráznou polkou všechny přivítal dechový orchestr pod vedením Vladimíra Češka. Chlapci vystupují na mnoha akcích. Orchestr právě prochází generační obměnou. Hrají v něm žáci mladší, kteří pravidelně docházejí na zkoušky, ale rádi jim vypomáhají jejich starší kolegové, se kterými zkušený kapelník před několika lety dechovku zakládal. „Teď si předávají štafetu, v dechovce bude trumpetistů stále dost, dá se říci, že se geny dědí z generace na generaci,“ podotkla s úsměvem ředitelka ZUŠ Pavla Caletková, když si malý kapelníkův syn s hrdostí střihl sólo. Své nadání předvedla také mladá zpěvačka Michaela Špundová, žákyně oboru sólový zpěv.


Novinkou letošního vystoupení byla módní přehlídka extravagantních šatů, které pod vedením Jiřiny Vrbecké vytvořily žákyně výtvarného oboru. „Místo nití jsme potřebovali spíše tavicí pistoli,“ smála se děvčata, která předvedla vlastní modely z papíru, mirelonu a alobalu. Předprázdninová akce vyšla i s počasím, čekaly se bouřky, ale burácela jen dechovka.
Eva Mikešková



Design By Macik