Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Servis knihovny

V červnu-li víc sucho než mokro bývá, urodí se hojnost dobrého vína. Ať tak či tak, v knihovně Vás rádi uvítáme a z nových knih k výběru Vám dáme:

Beletrie

Cimický, J.: Testament hraběnky Tiefenfeldové. Další brilantní sonda slavného psychiatra do hloubi lidské mysli a přediva mezilidských vztahů.
Hošek, J.: Německo v přímém přenosu. Sondu do života současné německé společnosti přináší kniha bývalého berlínského zpravodaje Českého rozhlasu Jiřího Hoška.
Hvížďala, K.: Tachles, Lustig. Rozhovor představuje nedávno zesnulého významného spisovatele, který svým dílem a mistrovským vypravěčským talentem připomíná tragédii šoa.
Mlynářová, M.: Z lodiček do holin. Příhody spojené se změnou životního stylu jsou určeny čtenářkám, které hledají povzbuzení, pobavení a odreagování od každodenních starostí.
Szczygiel, M.: Gottland. Známý polský reportér vytěžil ze svých pobytů v Čechách „výbušnou“ knihu o naší zemi s pohledem člověka odjinud. Známý polský reportér vytěžil ze svých pobytů v Čechách "výbušnou" knihu o naší zemi.

Naučná literatura

Hladký, J.: Hana Maciuchová. První biografická publikace mapující pracovní a životní cestu jedné z nejoblíbenějších českých hereček současnosti.
Pecharová, L.: 134 výletů za zvířátky. Příručka o místech naší vlasti, kde se můžete setkat se zvířaty, o českých zoologických zahradách, zookoutcích, farmách či lesních oborách.
Pospíšil, J.: Světla a stíny v životě Baťova ředitele Ing. Františka Maloty. V příběhu se na pozadí tehdejších událostí prolínají osudy zlínských osobností, různých soudružských figurek a bezzásadových darebáků, kteří tehdy ve Zlíně žili.
Stingl, M.: 2012 – Mayové, jejich civilizace a zánik světa. Cestopis potěší všechny příznivce cestování, především zájemce o staré indiánské kultury předkolumbovské Ameriky.
Šabatka, J.: Vyrábíme mýdla glycerinová, přírodní. Autor nás seznamuje s návody na výrobu vlastních mýdel s minimálním obsahem chemikálií a nezbavená glycerinu, který je pro pokožku velmi cenný.

Knihy pro děti

Luhanová, H.: Lali cvičí jógu. Při čtení této knihy si děti mohou s holčičkou Lali zacvičit několik jógových cviků. K tomu jim pomohou veselé básničky.
McMullan, K.: Drakobijecká akademie – Prvně do školy. Draci, zlato, magie a dobrodružství – 1. část středověké fantasy série pro děti.
Sypal, J.: Psí život na sídlišti. Příběhy pejsků a jejich dvounohých přátel z jednoho sídliště vyprávějí o tom, jak krásné vztahy mohou mezi lidmi a psy vzniknout.
Trk, H.: Učíme se malovat. Kniha ukáže malým výtvarníkům, jak z koleček, čar a základních obrazců vytvořit roztomilá zvířátka, dopravní prostředky, hrad či postavičky.
Valiente, F.: Hledej bájné bytosti. Poznej nejrůznější bytosti, které už od nepaměti žijí ve světě bájí. Seznam se s kentaury, jednorožci, Sirénami a dalšími kouzelnými stvořeními. 
 Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz 

  JaRo  



Design By Macik