Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



2+1 aneb Hvězdy, jak je neznáte

Před bystřické kino přijel černý vůz zn. Aston Martin a zaparkoval přesně ve žlutém obdélníku pro hasiče a záchranáře. Dav před vchodem zahučel a zvědavě čekal, co se bude dít. Vítáme vás, pane Okamuro. Mohl byste si, prosím, couvnout trochu dozadu? Vysoký usměvavý muž se znovu nasoukal za volant a bez řečí couvl. Cestou do sálu zdravil všechny kolem a lidé se na něj usmívali, jako by se do města vrátil ztracený syn.


Herec a zpěvák Roman Vojtek už o nějakou chvíli dříve seděl v restauraci Sušil, zcela nenápadně. Nebýt filmové retro-patky na hlavě, asi bych ho přehlédla. Na pódiu se ale přehlédnout ani přeslechnout nedal, ogar ze sousedního Vsetína sklízel zasloužený aplaus. S Tomiem Okamurou tvořili opravdu hvězdné duo, potud název pořadu Hvězdy, jak je neznáte nelhal. Svou upřímností, vtipem a bez falešné skromnosti, pouze s tou skutečnou vnitřní pokorou, si získali vyprodaný sál.


Bohužel nebyli na  pódiu sami. Byl ten moderátor opilý? Ptali se mě lidé ještě pár dní poté. Každému to vrtalo v hlavě. Václav Kosík nebyl opilý, jen neuvěřitelně trapný. Noční můrou pořadatele totiž nikdy nejsou hvězdy a jejich manýry – protože ti opravdu úspěšní lidé jsou v civilu velmi skromní a slušní - ale ti, co jim nedorostli. Naštěstí skončil zápas 2:1 a blbost byla na hlavu poražena. Kéž by tomu bylo tak i mimo divadelní pódia.
-jan-



Design By Macik