Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Servis knihovny

Servis knihovny

 

Vstupujeme do měsíce, který se pokládá za nejkrásnější v roce. Výjimečný je ale taky tím, že jako jediný ze všech měsíců má dvě pojmenování: starší máj (z latinského maius) a mladší květen (podle přírody, která zrovna kvete).
Užijte si tedy máj i květen. My vám k tomu přinášíme pár čerstvých kvítků z literárního fondu naší knihovny.

Beletrie

Lupton, R.: Sestra. Psychologický román s prvky detektivky a thrilleru zkoumá hloubku sesterského pouta i lidské duše.
Musil, J.: Cesta za nevěstou. Próza o hledání, ztrácení a nalézání životního partnera, ve které hlavní hrdina řeší vážné dilema.
Niedl, F.: Útěk do pekel. Ojedinělá kniha srovnatelná s nejlepšími evropskými a světovými romány, nabitá dějem, vzrušením a kaskádou nepředvídatelných událostí.
Šmoldas, I.: Co vy na to, pane Šmoldasi? „Reprezentativní vzorek“ z autorových „popuzených poznámek“, pronesených na vlnách Rádia Impuls.
Tučková, K.: Žižkovské bohyně. Román je fascinujícím příběhem o ženské duši, magii a zasuté části naší historie.

Naučná literatura
Josten, E.: Truhlářské konstrukce – spoje, povrchové úpravy dřeva, konstrukce. Cílem publikace je pomáhat zájemcům o toto krásné řemeslo.
Havelka, O.: Cesta vzhůru, cestou v dál západní Afrikou. Cestopisný román přibližující africký kontinent očima dvou mladých dobrodruhů, kteří s batohem prošli od Maroka přes Mali, Saharu, Ghanu, Togo až po Benin.
Korsak, H. Ch.: Jak se snadno učit a více si pamatovat. V knize najdete řadu ojedinělých a zároveň osvědčených metod, tipů a triků, jak se učit efektivně a s lepšími výsledky.
Mačingová, A.: Schůdková metoda hubnutí. Kniha je pokračováním úspěšného titulu „Zhubněte jednou provždy“. Autorka zde vypracovala kompletní tříměsíční jídelníček, který je prevencí překyselování organizmu.
Pikora, V.: Všechno je jinak aneb Co nám neřekli o důchodech, euru a budoucnosti. Taková kniha o ekonomice tu ještě nebyla! Nerozčílí vás – spíš vám zvedne náladu před nedělním obědem.
Špaček, L.: Deset let s Václavem Havlem. Kniha přináší unikátní svědectví o tom, jak se s Václavem Havlem seznámil, o začátcích spolupráce, až po triumfální zahraniční cesty plné úsměvných i dobrodružných příhod.
Ulč, O.: Velikáni a malikáni. Češi v exilu. O tom, jak se vyrovnávali s odchodem a jak se uplatnili v cizině, o jejich dalších osudech a o tom, jaký si zachovali vztah ke staré vlasti.

Knihy pro děti
Brüning, Ch.: Japonská minizvířátka. Podle této knížky se naučíte krok za krokem vytvářet japonskou technikou navlékání z malých obyčejných korálků veselé figurky.
Malý, R.: Poetický slovníček dětem v příkladech. Že jsou slovníky nudné? A že se básním nedá rozumět? Slovníček básniček tě přesvědčí, že tomu tak rozhodně není.
Nepil, F.: Strakaté pohádky. Strakaté pohádky pocházejí z pozůstalosti Františka Nepila. Čtenáře potěší autorův nenapodobitelný jemný humor a nadhled, s nimiž nově pojednává osvědčené pohádkové náměty.
Riordan, R.: Bohové Olympu. Volné pokračování série Percy Jackson. Do Tábora polokrevných přicházejí noví hrdinové. Než se ale stačí pořádně rozkoukat, čeká je nebezpečná výprava vedená záhadným proroctvím.
Sviták, J.: Čertovo kopyto. Napínavý příběh prastaré legendy, jednoho useknutého kopyta, čerta rozhodnutého ovládnout svět a dvou dětí, které mu v tom musí stůj co stůj zabránit.
Študlarová, Z.: Vlaky, lodě, letadla. Veselá obrázková knížka s vtipnými básničkami a jednoduchými úkoly dětem představí dopravní prostředky, s nimiž se denně setkávají.
Webb, H.: Tim má potíže. Další knížka ze série příběhů o malých zvířátkách. Katka nemůže uvěřit, že rodiče souhlasí a pořídí do domu štěně. A když uvidí čilého Tima, nepochybuje, že si ho celá rodina zamiluje stejně jako ona.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz
JaRo   



Design By Macik