Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Vyhráli jsme ve Zlínské CO2 lize

Devátý květen byl pro nás trochu jiný než kterýkoliv jiný školní den. Čekalo nás totiž slavnostní vyhlášení vítězů a předávání cen za práci v soutěži Zlínská CO2 liga. Soutěž, která probíhala od září 2011 do dubna 2012 ve dvou kategoriích – II. stupeň základních škol a střední školy, organizuje Ekologický institut Veronica – Centrum Veronica Hostětín. Žáci a studenti účastnící se Zlínské CO2 ligy své poznatky a návrhy představují spolužákům, jiným studentům i veřejnosti, oslovují ostatní osoby v rámci školy a prostřednictvím mediální kampaně i širokou veřejnost. Záštitu nad akcí převzala Energetická agentura Zlínského kraje.


Letošní 4. ročník se snažil přiblížit žákům, studentům i veřejnosti informace o globální změně klimatu v souvislosti se spotřebou energie a produkcí CO2 a o vlivu jedince na tuto situaci. Cílem bylo uvědomění si globálních souvislostí a hledání cest, jak může změna v chování jedince prospět celému lidstvu.


V prostorách Hi-tech centra v Uherském Brodě přivítala finalisty soutěže Mgr. Hana Machů. Každý z týmů potom předvedl v krátké prezentaci jeden z úkolů, který se jim nejvíce povedl. Přineslo to pobavení, ale i inspiraci. Po prezentacích přišla na řadu nejnapínavější část dne –  vyhlášení finalistů a jejich umístění na 1.–3. místě.  V silné konkurenci týmů ze 14 základních škol získalo naše desetičlenné družstvo 1. místo! Všechny nás to velmi potěšilo, vždyť na úkolech, které souvisely s touto soutěží, jsme pracovali dlouhých 6 měsíců a rozhodně to nebyla žádná legrace. Některé nám daly skutečně zabrat a bez podpory vyučujících i spolužáků bychom je splnit nedokázaly.

Dana Koblihová, ZŠ Bratrství Čechů a Slováků



Design By Macik