Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Jak jsme zachránili Evelínu a došli až k prázdninám

Bylo krásné všední dopoledne, když se ve školce objevila tajemná postava zahalená do černého pláště. Byla to víla Evelína, kterou zaklel zlý čaroděj Goblin, a přišla poprosit děti o pomoc. Prozradila dětem tajemství, jak by ji mohly vysvobodit, dala dětem několik důležitých rad a zase odešla. S dětmi jsme se ihned začali připravovat na záchranu Evelíny a celé pohádkové říše. Po delším období dešťů konečně vykouklo sluníčko, my měli vše připraveno, a tak jsme mohli vyrazit na v pořadí již 4. společný turistický výlet s rodiči. Tentokráte na Chlum. Děti zdolaly „strastiplnou“ cestu s úsměvem na tváři a plny sil se pustily do záchrany celé pohádkové říše i víly Evelíny. Jak už to v pohádkách bývá, konec dobrý, všechno dobré, podařilo se nám porazit zlého čaroděje a poté, co Evelína všem poděkovala, jsme se vydali na prohlídku Stájí Chlum. Zde jsme se dozvěděli mnoho zajímavého o životě a chovu koní, prohlédli jsme si stáje a vyčerpáni únavou a zážitky jsme byli dopraveni autobusem zpět do mateřské školy.


A jelikož nám sluníčko přálo, mohli jsme se těšit na další den, kdy jsme společně s rodiči a sourozenci oslavili na školní zahradě Den dětí. Pro děti byly nachystány úkoly s pohádkovými tématy a po zvládnutí všech úkolů byla připravena bohatá tombola. Následovalo skotačení ve velkém skákacím hradu. Slavit za námi přišly i naše „budoucí“ děti se svými rodiči.  Další den patřil tradičnímu výletu do ZOO Lešná. Děti se seznámily se spoustou exotických zvířat, rostlin a také se svezly populárním vláčkem.


Naši předškoláci spolu s pětiletými dětmi nasedly další týden do autobusu směr podhradí hradu Helfštýna, obec Týn nad Bečvou, kde jsme navštívili malou selskou usedlost, v níž se nachází chovná stáj EKEB aljašských malamutů a  chovná stanice ovcí a koz. Děti strávily  v „exotickém“ prostředí celé dopoledne. Nejenže měly možnost přiblížit se ke zvířátkům, využít všech zákoutí zahrady ke hrám a volnému pohybu, ale také se seznámily se základy lukostřelby a schovávaly se do indiánského stanu. Na památku si s sebou odvezly  nazdobenou indiánskou čelenku, a hlavně se vrátily do školky s úsměvem a plny dojmů z povedeného výletu, kterého se s námi účastnily i děti z MŠ Rychlov.

 
A co jsme ještě podnikli v červnu? Pozvali jsme naše bystřické hasiče na školní zahradu, uspořádali jsme malý koncert dětí ze ZŠ s paní učitelkou Ryškovou a obarvili jsme předškolákům trička. Vzali si je na tradiční „zahradní slavnost“ s diskotékou a opékáním špekáčků, která se nikdy neobejde bez pohádky a pasování předškoláků na školáky. Ti nejstarší z dětí na rozloučenou dokonce ve školce přespali a užili si každoroční  – „pyžamkový den“.


Prázdniny jsou tady a my chceme poděkovat panu Tomáši Horákovi za výborné nápady a velký podíl na organizaci 4. společného turistického výletu. Za významnou pomoc  také děkujeme panu Radkovi Horákovi, panu Mikušovi, paní Lipoldové. K informovanosti rodičů o životě v MŠ přispívá paní Studená, která nám spravuje naši webovou stránku… A samozřejmě děkujeme všem rodičům, kteří se s námi v hojném počtu účastní akcí naší školky, dokáží s dětmi prožívat dobrodružství, podporují nás a jsou plni zájmu o dění u nás.

 
Kolektiv MŠ Sokolská



Design By Macik