Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Kulaté výročí rychlovské školky

Vila v Rychlově s popisným číslem 51 se poprvé otevřela rychlovským malým dětem před padesáti lety. Za pět desetiletí se ve zdejší mateřské škole vystřídalo několik generací a dnešní babičky a maminky s radostí přijaly pozvání na slavnostní odpoledne uspořádané k tomuto jubileu a také k svátku všech maminek. Paní učitelky s dětmi pečlivě a s citem připravily pásmo písní, veršů a roztomilých tanečků. Ve spolupráci s rodiči přichystali bohaté občerstvení od sladkých voňavých trubiček až po pikantní jednohubky.


V neděli odpoledne 23. května byla zahrada mateřské školy zaplněna do posledního místečka. Mezi přítomnými nechyběli i vzácní hosté jako například dlouholetá učitelka a ředitelka  Milada Horáková a zástupci města – starosta Zdeněk Pánek a Pavel Malenek. Úvodního slova se ujala paní ředitelka Karlíková a cimbálová muzika Bukovinka doprovázela malošky i starší děti celým programem.


     Déšť, zase déšť, který se změnil ve vydatný liják, předčasně ukončil běžící pásmo. Bukovinka se uchýlila do skladových prostor a odtud vyhrávala všem přítomným, kteří se choulili pod zahradními besídkami a slunečníky a bezmocně pozorovali, jak se zahrada mění v čvachtající mokřinu. I když byla před deštěm z části chráněná, v dalším v programu se pokračovat nedalo. Paní ředitelka ještě za deště obíhala maminky a babičky, aby každé na rozloučenou předala rudou růži. Plánovaná volná zábava s Bukovinkou se už neuskutečnila, ale slavnostní pocit v srdcích všech přítomných zůstal.
  

                                                                                                                                            ŠraM

 



Design By Macik