Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Východní Morava – nejlepší destinační management v ČR

Tři roky stačily Centrále cestovního ruchu Východní Moravy, aby na sebe upozornila svými projekty daleko za hranicemi našeho regionu. A snaha se vyplatila. Tým pracuje na mnoha projektech, které mají přilákat a vzbudit zájem nejen u domácích, ale i zahraničních návštěvníků a teď získal mimořádné ocenění. Východní Morava byla odborníky vyhlášena nejlepším destinačním managementem České republiky. Zástupci Centrály převzali ocenění 18. června ve Špindlerově Mlýně při příležitosti vyhlášení Gala Awards Česká republika – nejlepších počinů v cestovním ruchu. Ty byly vyhlášeny při příležitosti 6 000 dnů existence Czechtourismu a zohledňují tedy období let 1993 až 2010. „Destinační management Východní Moravy se svou systematickou prací vymyká podobným regionálním subjektům. Porota zhodnotila práci na propagaci Zlínského kraje a akceptovala mimořádné úspěchy na poli marketingových aktivit – projektů Baťův kanál a Moravská jantarová stezka,“ vysvětlil mluvčí Czechtourismu Filip Remenec, proč Centrála zvítězila v konkurenci ostatních krajů a dalších destinačních společností.


Destinační management je označení pro kombinaci různých způsobů a metod, jak „prodat“ turistům konkrétní region a nalákat je k návštěvě, které pak přinášejí ekonomický prospěch veřejným institucím (hrady, zámky, muzea) i podnikatelům – majitelům hotelů, restaurací a provozovatelům dalších služeb.
Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s. byla založena na základě usnesení zastupitelstva Zlínského kraje s činností od 1. října 2007. Zakladatelem je Zlínský kraj.


Hlavním záměrem obecně prospěšné společnosti je napomoci ekonomickému rozvoji kraje a zaměstnanosti, zvýšit návštěvnost kraje v jeho jednotlivých turistických oblastech a vytvářet síť partnerství a služeb v cestovním ruchu.
            -red-



Design By Macik