Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Házená

20. 10. Litovel – Bystřice pod Hostýnem, muži A  27:33 (18:17)
Velmi cenné vítězství na nelehké půdě soupeře.V prví půlce se nám hra vůbec nedařila, navíc ani náš brankař Janů neměl svůj den. Do druhé části zápasu jsme vstoupili s agresivním pojetím hry, postupně jsme si vytvořili náskok, který jsme udrželi až do konce. Velmi dobrý výkon podal s 9 brankami M. Žůrek a také J.Tiller s 8 brankami. Rozhodčí nechali hře až příliš volný průběh, a hra se tak stávala velmi tvrdou, dá se říct na hranici únosnosti.

20. 10. Valašské Meziříčí – Bystřice pod Hostýnem, muži B 31:22 (13:10), nejvíce branek Vaclach, Doležel po 5, Frydrych, Müller po 3.
Uherské Hradiště—žáci ml 21:14 (12:9), nejvíce branek: Horák 7, Šnajder 3.

27.10. Rožnov pod Radhoštěm – Bystřice pod Hostýnem, muži B 29:24 (13:12)
Stále okupujeme spodní příčku tabulky bez výhry. Nejvíce branek: Doleže l0, Hradil 9.

28.10. Bystřice pod Hostýnem, muži A – Zlín 20:22  (11:11)
Před zaplněnou halou se hrálo skvělé derby dvou zatím neporažených celků. Nepostrádalo bojovnost a slušnost na obou stranách.Téměř celý zápas jsme dotahovali jednobrankový náskok soupeře. Zlín se opíral o  výbornou obranu a skvělého brankaře. Na naší straně byla z kraje zápasu znát nervozita  a v další části jsme udělali spoustu technických chyb, které nás v závěru stály vítězství. Nejvíce branek: R. Tiller 5, Dobeš a Žůrek po 4.

28. 10. Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci – Zubří  8:25 (5 :11), nejvíce branek: Šnajdr 4, Horák, Žůrková po 2.
28. 10. Bystřice pod Hostýnem, starší žáci – Zubří 22:30 (11: 16), nejvíce branek: Nguyen Viet Anh 11, Hubík 4.

Náchod – Bystřice pod Hostýnem,  muži A  30:30 (18:14)
Na půdě třetího Náchoda se nám zápas vůbec nepodařil a celé utkání jsme tahali za  kratší konec. V prví půli nás domácí  přehráli  zvláště  ve hře jeden na jednoho. Po přestávce se nám začala hra více dařit hlavně v útočné fázi,během druhé půle jsme prohrávali 10 min. před koncem až o pět gólů.Zlom přišel v závěru, kdy hráči zabojovali a minutu před koncem jsme vedli o jednu branku. Pak přišel z naší  strany faul na domácího hráče a odpískal se 7metrový hod, který byl domácími proměněn. I tak velmi cenný bod a pochvala pro celý tým za bojovnost a nasazení. Nejvíce branek: Tiller R. 9, Zbranek 8, Dobeš a Tiller J. Po 5.

11. 11. Veselá – Bystřice pod Hostýnem, muži B 28: 14 (16:5)
Jeli jsme k zápasu v silně okleštěné sestavě, stále zůstáváme bez bodů. Nejvíce branek: Jaroš a Frydrych po 3.
11. 11. Luhačovice – Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci 6:23 (2:9),  nejvíce branek: Šnajdr  6,Vysloužil, Žůrková po 5.
11. 11. Luhačovice – Bystřice pod Hostýnem, starší žáci  28:14 (14:6), nejvíce branek: Petrovčín 9, Měchura 4.

Oslava 90 let házené v Bystřici pod Hostýnem
Dne 3. 11. jsme uspořádali oslavu 90 let házené v Bystřici pod Hostýnem. Úvod  oslav patřil předsedovi oddílu házené, panu MUDr. Janu Vejrostovi. Po krátkém nastínění programu byl sehrán zápas našeho A týmu s extraligovým celkem Zubří. I když jsme prohráli, byl to pro fanoušky velmi pěkný zápas a všichni aktéři si ho užívali. Po skončení zápasu si mohl každý  prohlédnout vystavené  panely s dobovými fotkami – popsané a seřazené podle let. Na velkém pultu byly vystaveny získané poháry a diplomy z dob starších i ze současnosti. Následovalo pohoštění a volná zábava. Ve velmi srdečné atmosféře se setkali hráči, trenéři i pamětnici. Při této příležitosti vydal oddíl házené pamětní brožuru zachycující v hlavních bodech historii a všechny mezníky dějin bystřické házené. Publikace byla doplněna fotografiemi. Společně s publikací si zájemci mohli pořídit také speciální výroční trička. Vše se velmi vydařilo. Hala byla při zápase zaplněná a to je ta největší odměna pro ty, kdo se podíleli na organizaci oslav. Zvláš´t je třeba poděkovat děvčatům Vejrostovým za velký kus práce – za vytvoření publikace z dostupného materiálu, za výstavu dobových fotografií a návrhy na potisk triček.  Děkujeme všem, že přišli a slavili s námi.


 Alice Ottová



Design By Macik