Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

Miluji podzim se vším všudy. Ať už mě hřeje sluníčko babího léta, bořím se v bahně, opírá se do mě vítr nebo utíkám před deštěm. A ze všeho nejraději si v tom množství podzimních barev otevřu svou oblíbenou knihu nebo zapátrám v knižních novinkách. Podzim je prostě krásný! Vychutnejte si ho společně se mnou.

Beletrie
Dousková, I.: Darda. Třetí část volné trilogie odehrává v našem čase. Ani Dardě neschází zdánlivá lehkost vyprávění a autorčin slovní i situační humor.
Kerr, P.: Praha osudová. Komplexní příběh pátrání a skrytého boje o moc, který dosahuje až k nejvyšším postům Třetí říše – skvělá detektivka, ale také politický thriller.
Michle, D.: Dalajlamova kočka. Maličkého kotěte, kterému hrozí nešťastný osud, se ujme samotný dalajlama. Kočička líčí svůj každodenní život v jeho těsné blízkosti.
Mlynářová, M.: Zač je života loket. V knize defiluje celá řada problémů, s nimiž se v životě setkává snad každá žena, a s vtipem řešené úsměvné i vážné životní situace.
Nosková, V.: Proměny. Román sledující dobu před Listopadem 89 a několik let po něm je zabydlen množstvím postav, které jsou propojeny bydlištěm či pracovním prostředím s přemýšlivou Anetou.
Pošíval, Z.: Kdo skrývá tvář. Historický román o pokrytectví, zákeřných intrikách, veliké lásce a především o neústupném smyslu jedince pro spravedlnost v lidském řádu.
Young, W. P.: Křižovatky. Psychologický román pro všechny, kdo v kolotoči moderního světa hledají naplnění slov, jako je víra, láska a odpuštění.

Naučná literatura
Baťa, T.: Úvahy a projevy. Kompletní soubor písemných projevů, úvah a článků Tomáše Bati, zakladatele obuvnického impéria, jednoho z největších podnikatelů své doby, jehož inovace v oblasti managementu a marketingu se užívají dodnes.
Hradecká, J.: Škola interiérového designu. Záleží vám na tom, v jakém prostředí žijete a pracujete? Témata v této knize jsou řazena tak, aby na sebe logicky navazovala, právě jako na sebe navazují jednotlivé činnosti při návrhu a tvorbě nového interiéru.
Jonáš, J.: Zdraví v ohrožení. Kniha ukazuje, že rafinovaný cukr je viníkem celé řady problémů. Vedle varování nabízí především řešení, jak se zbavit cukerné závislosti a jak lze průmyslový cukr v jídelníčku nahradit.
Mikulec, J.: Náboženský život a barokní zbožnost v českých zemích. Úvahy o barokní zbožnosti, informace o kultech českého baroka, o rituálech a reáliích doprovázejících náboženský život, o laických institucích a aktivitách, jakými byla náboženská bratrstva a poutě.
Reynolds, A.: Leonard Cohen. Kniha s podtitulem "Pozoruhodný život" vypráví skutečně pozoruhodný život dnes již legendárního kanadského písničkáře.
Šimánek, L.: Cestování je můj život. Autor popisuje své zážitky z mládí, cestu Tichomořím, plavbu na nafukovacích člunech a vlastnoručně vyrobenou plachetnicí kanadskou divočinou až do Severního ledového oceánu.

Knihy pro děti
Gale, E. K.: Deník třídního otloukána aneb Jak jsem zvítězil nad šikanou. Příběh pojednávající o Erikovi, který byl do šesté třídy normální, průměrný kluk, ale z nějakého nevysvětlitelného důvodu z něj parta tří kluků udělala Pošuka.
Myracle, L.: Jedenáct. Deníkové vyprávění jedenáctileté Viktorie o kamarádkách, škole, ale i její rodině.
Palacio, R. J.: Auggie. Auggie Pullman se narodil s deformovaným obličejem, což mu znemožňovalo navštěvovat běžnou školu – až do nynějška. Teď je ale všechno jinak...
Palem, J. F.: Tadeáš v Bretani. Pět vtipných vyprávění, které pobaví menší i větší čtenáře, přičemž se opět navíc dozvědí něco nového (nyní o půvabné i tajemné Bretani).
Tichý, J.: Kníže Dracula a jiné hradní pověsti. 27 strašidelných pověstí, které autor posbíral v rytířských sálech i temných sklepeních mnoha starodávných hradů.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz   JaRo



Design By Macik