Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Procházka pohádkovým lesem a den otevřených dveří

Sluneční paprsky doznívajícího léta provázely děti a jejich rodiče Pohádkovým lesem, který proběhl v  neděli 8. září. Přívětivé počasí, populární pohádkové postavičky a pestrý doprovodný program přilákaly téměř 400 návštěvníků. Na trase Pohádkového lesa potkali účastníci známé kouzelné bytosti. S vodníkem lovili rybky, princezně pomáhali navléknout rozkutálené korále, čarodějnici předvedli, jak zvládají létání na koštěti. Za podpory Karkulky s babičkou prchali před zlým vlkem. Na dalších stanovištích se děti potkaly např. s Křemílkem a Vochomůrkou, krtkem, Sněhurkou, Popelkou, Beruškou a Ferdou Mravencem. V chaloupce u Ježibaby si naloupaly perníček a na úplný závěr je čekalo focení s velkým Maxipsem Fíkem. Splněním všech úkolů pohodové nedělní odpoledne zdaleka nekončilo. V areálu Včelína byla připravena další lákadla. Děti mohly využít lanové hřiště, skákat na trampolíně, vylézt na horolezeckou stěnu, či  nechat si pomalovat obličej. Velké nadšení a nevšední zážitek vzbudila obrovská nafukovací překážková dráha, které se děti nemohly nabažit a opakovaně zdolávaly její nástrahy.


Dospělí účastníci využili možnosti seznámit se s historií vily, v níž SVČ Včelín sídlí. Věděli jste například, že budova Včelína právě v tomto roce slaví 100. narozeniny? Z pohledu dnešní doby zní fakta o její stavbě neuvěřitelně. Koncem dubna 1913 požádal malíř František Ondrúšek o povolení ke stavbě, to obdržel 9. května, ihned započaly stavební práce a již 11. října téhož roku žádal o kolaudaci.
Vydařená akce byla zároveň pozvánkou pro celoroční využití aktivit pro děti, mládež i dospělé, které SVČ Včelín široké veřejnosti nabízí.

Akce v  říjnu a listopadu:

12. října od 8.00 do 13.00 10. FARMÁŘSKÝ JARMARK – Masarykovo náměstí.
20. října od 10.00 hod. DRAKIÁDA se soutěží o nejmenšího ručně vyrobeného draka – kopec Bartovec.
12. listopadu  USPÁVÁNÍ BROUČKŮ – sraz všech broučků a berušek s lucerničkami nebo lampiony v 17.00 na náměstí. Součástí této podzimní slavnosti bude i zahájení zimního bazárku.
12.–29. listopadu ZIMNÍ BAZÁREK – sběr zimního oblečení a vybavení (brusle, lyže, lyžáky, zimní boty atd.) od 4. do 8. listopadu v kanceláři SVČ Včelín.
16. listopadu od 15.00 vás srdečně zveme do SD Sušil na NAROZENINOVOU PÁRTY k 2. výročí otevření areálu SVČ Včelín..

Kolektiv pracovníků SVČ Včelín



Design By Macik