Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Házená

17. 11. Bystřice pod Hostýnem, muži A  – Dvůr Králové nad Labem 20:21 (10:10)
Nečekaná prohra na domácí palubovce a špatný výkon celého mužstva. Velmi špatné vstupy do zápasu nás pronásledují ve většině utkání a dotahovat ztrátu nás stojí síly, které pak chybí v závěru utkání. Jediným vkladem zápasu byl návrat zraněného Dobeše, který se blýskl šesti góly. Chyběl tahoun týmu Kovařík, který pro zranění nehrál. Nejvíce branek: Zbránek 7, Dobeš 6, Tiller R. 5, Vaclach 3.
17. 11. Bystřice pod Hostýnem, dorost – Polanka nad O. 25:32 (9:16), nejvíce branek:  Petrovčín 8, Měchurka 6, Matyska 4, Kaňa 3, Šimek 2.
17. 11. Bystřice pod Hostýnem, starší žáci – Uherské Hradiště 19:25 (12:14), nejvíce branek: Matyska 9, Kaňa 7, Hubík 2.
17. 11. Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci – Zlín C 9:18 (2:11), nejvíce branek: Vysloužil 6, Mozola 2.
23. 11. Louny – Bystřice pod Hostýnem, muži A  30:24 (14:19)
Po domácí prohře nedokázali naši házenkáři vyhrát ani u předposledního mužstva v tabulce. Chyběl kolektivní výkon, a hlavně větší touha po vítězství. Minulý zápas zahrála vzorně obrana a pomohla tak i brankáři, tentokrát nefungovalo ani to. Velmi lehkomyslně jsme odevzdávali míče soupeři a ten využíval našich technických chyb. Ztráta obou bodů velmi mrzí. Nejvíce branek: Zbránek 7, Dobeš, Tiller R. 5, Vaclach 3.
23. 11. Zlín  –  Bystřice pod Hostýnem, dorost 39:20 (20:9), nejvíce br.: Petrovčín 6, Měchurka 5, Matyska 4, Lang 2.
1. 12. Bystřice pod Hostýnem, muži A – Litovel  30:23 (17:11)
Co předvedl domácí tým v posledním zápase podzimní části, naši fanoušci dlouho neviděli. Obrovské nasazení do hry od prvních minut, krásné kombinační akce, vše se dařilo. Brzy jsme se dostali do vedení a vypracovali si šestibrankový náskok. Téměř bezchybná obrana a za ní výborně chytající Dan Krupa – to byl obrázek první části hry. Ve druhé půli se nám dařilo udržovat brankový náskok a dokázali jsme zvítězit nad silným soupeřem. Jednou kaňkou zápasu byla tvrdá hra soupeře, na kterou doplatilo více hráčů, ale nejvíce Zbránek, který musel na rentgen a následnou operaci ramenního kloubu. Nejvíce branek: Zbránek 7, Kovařík, Dobeš 5, Doležel, Tiller 3.
8. 12. Sokolnice – Bystřice pod Hostýnem, dorost 30:23
8.12.  Chodov –  Bystřice pod Hostýnem, muži A 33:23 (17:12)
Pouze 20 minut drželi naši házenkáři krok s domácími hráči. Do kolen nás srazily dvě přesilové hry. Místo abychom snížili skóre, tuto část hry jsme prohráli 0:4. Domácí část hry nabudila a naopak my jsme se k obratu zápasu nedostali. Velmi nám chyběly zraněné opory týmu: Dobeš, Zbránek a Kovařík. Navíc se v zápase zranil Petrovčín. Byl to pro nás velmi špatný zápas. Nejvíce branek:  Vacula, Tiller 6, Salvet, Doležel 3, Ryška 2.

Velmi vhod nám přijde zimní přestávka. Zranění se vyléčí a zotaví, v týmu se obnoví psychická pohoda. Podzimní část se vůbec nepodařila. V jarní sezoně budeme větší část zápasů hrát venku, musíme ze všech sil bojovat, abychom se vyhnuli sestupovým starostem. Odvetná část soutěží začne 15. 2., los odvet bude inzerován v příštím čísle Zpravodaje. Aktuální informace sledujte ve vývěsní skříňce ve městě. Děkujeme fanouškům za podporu a přejeme všem pěkný nový rok a sportovní štěstí.


Miniházenkáři Po delší době se díky projektu „Házená do škol“ podařilo v Bystřici pod Hostýnem vytvořit čtyři mužstva minižáků seřazená dle ročníků. Velký kus práce v této věci vykonal Marek Liška.
Na základě dvoudenních turnajů uspořádaných dvakrát v roce pro děti z 2.–5. ročníků základních jsme vybrali děti do našeho oddílu, kde se už učí házenkářským základům dvakrát  týdně pod vedením pana Lišky a Navrátila. Tréninky jsou v hale Sušil a ve školní tělocvičně T. G. Masaryka. Jsme velmi rádi, že se nábor dětí vydařil a že snad budeme mít postaráno o hráče k postupnému doplňování mládežnických kategorií.

Alice Ottová



Design By Macik