Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Memoriál Antonína Zicháčka

Se závěrem kalendářního roku vždy přichází do Rychlova tradiční vánoční turnaj v kulečníku. Pořadové číslo konání turnaje lze jen matně tušit, jelikož řadu let se toto klání písemně nezaznamenávalo. Letošní ročník měl navíc smutný nádech.  Nenadále nás opustil dlouholetý a všemi uznávaný spoluhráč Antonín Zicháček, který byl v předchozím ročníku slavnostně uveden do „síně slávy“ jako nejstarší dlouholetý hráč tohoto turnaje Na jeho památku byla soutěž přejmenována na Memoriál Antonína Zicháčka. Prázdné místo v našich srdcích však ani tímto gestem zaplnit nelze.


O prestižní cenu turnaje měli možnost se utkat jak domácí, tak přespolní zájemci. Herní systém zůstal stejný jako v předešlých letech. Při zahájení soutěže bylo na soupisce pouze 15 jmen. Soutěž je náročná na čas. Začíná se začátkem listopadu základní skupinou a ne každý zájemce to časově dokáže zvládnout. A to byl právě případ obhájce loňského prvenství Pavla Novotníčka, který ač nerad, musel ze soutěže odstoupit. Samotný turnaj proběhl opět v pohostinství U Kapličky a závěrečné vyvrcholení připadlo na vánoční svátky. Finálová tabulka kulečníkového turnaje jasně ukázala, že mezi ostřílené borce je velmi těžké se probojovat. Do osmičky postoupili jen ti nejlepší z nejlepších – Miroslav Zicháček, Jan Zbranek, Ivo Matyáštik, Olda Hlaváč, Tomáš Papežík, Martin Zbranek, František Hačunda a hlavní pořadatel soutěže Roman Svoboda.


Kulečníkový galavečer tentokrát nezačínal utkáním o poslední místo. To se konalo o den dříve. Aleš Růžička se střetl s Jiřím Čubou a stejně jako v loňském roce vyšel z tohoto duelu vítězně. Po druhém loňském místě se polepšil Jan Zbranek a zaslouženě finálovou skupinu vyhrál. Vítězství nebylo zadarmo. Jeho poslední soupeř Ivo Matyáštik mu nic nedaroval a důstojně oponoval jeho dlouhým náběhům. Ale tak jako u každého sportu, i u kulečníku je zapotřebí trocha toho štěstí, a to Ivo Matiáštíka v jistých momentech míjelo. Putovní pohár zůstává po dvouleté přestávce v Rychlově a nad hlavu jej s velkým uspokojením zvedl Jan Zbranek. Na třetím a čtvrtém místě skončili jako přes kopírák z minulého ročníku Olda Hlaváč a Miroslav Zicháček.


Předávání pohárů a cen se ujal pořadatel turnaje Roman Svoboda a ten také zahájil následný raut. Poděkování patří všem, kteří přispěli ke zdárnému průběhu soutěže, a také všem hráčům, kteří svými výkony přesvědčili, že kulečník se v Rychlově hraje na úrovni. Příští rok má opět každý možnost zvednout putovní pohár pro vítěze. Jen k tomu musí vlastní pílí dospět.

ŠraM



Design By Macik