Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Podnikatelé z Podhostýnska spojí síly v nové destinaci

Postupná certifikace kvality služeb, zavedení společného produktu a založení vlastního destinačního managementu Hostýnsko, o. p. s. To jsou hlavní cíle podnikatelů v oblasti cestovního ruchu, které ke společnému jednání pozval starosta Bystřice pod Hostýnem Zdeněk Pánek.

„V našem malebném kraji je rozvoj cestovního ruchu velkou příležitostí, dosud plně nevyužitou. Poskytovatelé služeb mají určitě větší šanci uspět, pokud budou spolupracovat,“ uvedl starosta Pánek, člen krajské komise cestovního ruchu. Proto se bystřická radnice rozhodla iniciovat setkání podnikatelů v oblasti turismu a služeb a podpořit jejich snahu o rozvoj oblasti.

Přítomným podnikatelům z Podhostýnského regionu přednesl své zkušenosti například Jan Závěšický, ředitel  sdružení cestovního ruchu Jeseníky, které pracuje pro 130 subjektů regionu a patří k nejúspěšnějším turistickým destinacím v ČR. O nastavení regionální kvality služeb hovořil Martin Pala, koordinátor a školitel Českého systému kvality služeb, což je projekt Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Pro velký zájem ze strany účastníků byl hned navržen termín školení, který se stal prvním konkrétním výstupem dnešního setkání. A se stejným zájmem se setkala i vize společné nabídky regionu Hostýnsko, jíž by měla být Karta hosta. O systému tohoto společného slevového produktu přednášel Vít Pechanec ze společnosti C. O. T. Media.

„Kvalitní služby, zachovalá příroda a atraktivní lokality Hostýnského regionu a systém dobře nastavených slev ve společné Kartě hosta, to je cesta, jak přinést zisk jak podnikatelům, tak i jejich zákazníkům,“ uvedl Jakub Juračka, ředitel Skiareálu Troják, jeden z iniciátorů založení sdružení Hostýnsko, o. p. s. „Nevymýšlíme vymyšlené, ale učíme se od nejlepších a snažíme se využít jejich zkušeností. Věříme, že naši zákazníci, turisté a návštěvníci Hostýnska, naši snahu ocení,“ dodal Juračka.

-jan-



Design By Macik