Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Přehled o stavu pohledávek rychle a jednoduše

Město Bystřice pod Hostýnem spustilo 1. února 2014  novou webovou aplikaci, která umožní občanům či externím firmám získat jednoduchou cestou přehled o stavu dluhů, které mají evidovány v interní příjmové agendě města „Daně, dávky, poplatky“ (DDP).

Modul RAP je komunikační rozhraní nad touto agendou a umožní uživateli, po jednoznačné identifikaci jménem a heslem, získat informace o stavu jeho závazků vůči městu Bystřice pod Hostýnem či o blížícím se termínu splátky. V případě, že u pohledávky bude existovat nezaplacený předpis, bude zobrazeno i datum splatnosti tohoto předpisu.
Kromě souhrnného přehledu jsou k dispozici také základní informace o jednotlivých případech přihlášeného občana, jako např. evidenční údaje zvolené pohledávky, přehled všech předpisů a uskutečněných plateb nebo například údaje nutné k provedení úhrady nedoplatku převodem z účtu včetně variabilního symbolu.

Jelikož se jedná o aplikaci pracující v prostředí standardního internetového prohlížeče, neměli by mít zkušení uživatelé internetu problém s obsluhou. K práci s aplikací RAP je nutný prohlížeč Internet Explorer verze 7 a vyšší a připojení k Internetu. Po prvním přihlášení proběhne kontrola a automatické nastavení prohlížeče a pak je již vše připraveno k práci s aplikací. Ovládání programu je poměrně jednoduché, v případě nejasností poslouží integrovaná nápověda, případně přiložený manuál.

Jak si uživatelský účet v modulu RAP vytvořit?


K přihlášení do modulu RAP jsou nutné přihlašovací údaje, jejichž přidělení je podmíněno ověřením totožnosti žadatele (občanský průkaz, pas). Pro získání přihlašovacích údajů je třeba osobně navštívit městský odbor oddělení správy daní a poplatků.

Přidělováním přihlašovacích údajů do aplikace RAP jsou pověřeny:
Martina Rokosová, kancelář č. 12 v 2. podlaží budovy radnice, tel. 573 501 951
Mgr. Emílie Pánková, kancelář č. 30 v 3. podlaží budovy radnice, tel. 573 501 974

Více informací a vstup do aplikace zde



Design By Macik