Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bystřičtí minigolfisté v Praze neoslnili ani nezklamali

V neděli 20. dubna se na minigolfovém hřišti v Praze-Krči konalo druhé kolo extraligy smíšených, seniorských, juniorských a ženských družstev. Na svém domácím hřišti dominovali hráči SK Tempo Praha, kteří ovládli nejprestižnější soutěž smíšených družstev a také kategorii mužů i žen. Bystřickým hráčům v souboji o třetí místo chyběla vyrovnanost a nakonec si odvezli 3 body za 5. místo.


Za krásného počasí se minigolfová špička utkala o další body na hřišti lídra soutěže a osminásobného mistra České republiky SK Tempo Praha. Domácí od začátku sebevědomě kráčeli za vítězstvím a pohodlně si došli pro osm bodů do tabulky. Druhé místo obsadil největší rival Pražanů MGC Olomouc. Bystřický tým posílený o držitelku bronzové medaile z loňského mistrovství světa Lucii Pavelkovou nastoupil ve složení – Lucie Pavelková, Martin Mlčoch, Miroslav Čibik, Daniel Dvořák a Zdeněk Macháček, náhradníkem byl Lubomír Zontág. Naši hráči nazuli špatně, v prvním kole se blýskla především Pavelková svým okruhem na 28 úderů a zdatně jí sekundoval Dvořák, který první kolo zahrál pouze o úder hůř. Bystřice byla po prvním kole na čtvrtém místě pouhé dva údery od bronzu. Bohužel se bystřickým hráčům nedařilo držet konstantní úroveň hry a dělali přílišné množství chyb. V celkovém pořadí tak obsadili 5. místo. Bronz pro sebe ukořistili hráči GC 85 Rakovník, čtvrtí byli nováčci z MGC 90’Brno. Za Bystřicí skončil další debutant v nejvyšší soutěži MGC Děkanka Praha a poslední místo připadlo Jihomoravanům z MGC Jedovnice.


Co se týče ostatních soutěží, ve kterých měla Bystřice své zastoupení, v ženské kategorii obsadilo družstvo žen 2. místo za obhájkyněmi vítězství z MGC 90’Brno. Do juniorské kategorie naše družstvo tentokrát nezasáhlo, avšak extraligová sezona se přesouvá na moravská hřiště a na nich by už Bystřice opět měla tým mladíků sestavit.


Pokud jde o kategorii jednotlivců, za zmínku stojí kvalitní výkon kapitána družstva Daniela Dvořáka, který v silné konkurenci obsadil v mužské kategorii 5. místo a chyběly mu pouhé dva údery na místo druhé. Do týmu přibyla Lucie Pavelková, osvědčila se a družstvo s ní počítá i pro další turnaje. Bystřické minigolfisty v brzké době čekají turnaje v Brně a pak turnaj doma v Bystřici. Tady by už konečně chtěli promluvit do bojů o medaile.


1. DGC Bystřice pod Hostýnem zve své fanoušky a všechny zájemce o minigolf, aby se přišli podívat v neděli 25. 5. na hřiště v Zahájeném na třetí Grand Prix – celostátní turnaj jednotlivců a 4. kolo extraligy smíšených družstev a družstev žen, juniorů a seniorů. Uvidí, jak se hraje nejlepší český minigolf, a mohou  případně podpořit i domácí tým.
Daniel Dvořák



Design By Macik